Πολιτική

Επιβεβαίωσε τους φόβους του Μαξίμου για κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή ο Μητσοτάκης

Το Ναύπλιο και τις Μυκήνες, επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνομίλησε με πολίτες και παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας». Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το σημείο, όπου θα αναπτυχθεί η μαρίνα Ναυπλίου.

«Θέλουμε να μιλάμε για τον απολογισμό του έργου μας, διότι αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο αξιοπιστίας για να μας πιστέψουν οι πολίτες ότι και αυτά τα οποία θα σας πούμε ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία, όντως θα τα υλοποιήσουμε» είπε σε πολίτες στις Μυκήνες.

«Κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό και ασφαλές εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλους τους κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού μας προγράμματος» συνέχισε, καλώντας τους πολίτες να συγκρίνουν την πορεία αυτής της τετραετίας σε σχέση με το τι είχε γίνει την προηγούμενη. «Με τις υποσχέσεις περί σκισίματος των μνημονίων που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, με την επέλαση των φόρων, με την διάλυση της μεσαίας τάξης» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι επιδιώκει «τη σύγκριση για το έργο και όχι τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΣΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, για «δύσοσμους λάκκους, τους οποίους οι ίδιοι έσκαψαν» και τώρα βουλιάζουν σε αυτούς. «Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική. Ούτε πρόκειται ποτέ να χαρακτηρίσουμε ολόκληρες παρατάξεις με χυδαία και υβριστικά hashtag λόγω της συμπεριφοράς κάποιων στελεχών τους. Αυτοί τα έκαναν για εμάς» είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργούλη.

«Δεν σας έταξα θαύματα, όταν εκλέχθηκα το ’19. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα και μπορούμε αυτή τη στιγμή να είμαστε υπερήφανοι ότι αυτά τα οποία τάξαμε, τα υλοποιήσαμε» είπε και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να αναδείξουν στις τοπικές κοινωνίες το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής, «γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε, ότι «όλες οι υπόλοιπες προτάσεις χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, κυβέρνησης ηττημένων».

Επέμεινε μάλιστα στο τελευταίο καλώντας τους συγκεντρωμένους να το προσέξουν πολύ καλά αυτό, ότι δηλαδή δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Σχολίασε επίσης ότι αυτό γίνεται ενώ ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, για να τονίσει ότι δεν πιστεύει ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το Μαξίμου θορυβήθηκε από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας προς τους συγκεντρωμένους να μην έχουν καμία αμφιβολία πως «αν βγαίνουν τα κουκιά (ο Τσίπρας) θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο».

«Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε» πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά, αναδεικνύοντας ισχυρή τη ΝΔ από την πρώτη κάλπη.

Οι ειδήσεις σήμερα

Την ανάγκη συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων σε κάθε χώρα τόνισε ο Τσίπρας στη συνάντηση με τον Σόλτς

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών

Δεκτή η παραίτηση Τζανερρίκου από τον Άρειο Πάγο

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago