Πολιτική

Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας

«Έχουμε ξεκαθαρίσει: Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή» σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, επανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Open, εκτιμώντας παραλλήλως ότι ούτε στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι τα αστικά κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές, στις 21 Μάη, αφού τα προγράμματά τους είναι στην ίδια κατεύθυνση και εκτίμησε ότι οι δεύτερες εκλογές θα είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου, με τα δύο πρώτα κόμματα να επιχειρούν να κλέψουν την ψήφο κάτω από ψεύτικα διλήμματα.

Σύμφωνα με τον κ Κουτσούμπα η διαφορά των κομμάτων είναι ότι «τσακώνονται ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στο κοινοβούλιο σε αυτή την κυβέρνηση. Διότι τα προγράμματά τους τα βασικά, μπορεί να μην είναι ίδια κόμματα, αλλά τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία κρίνονται τα συμφέροντα του λαού είναι στην ίδια κατεύθυνση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την Πράσινη μετάβαση και τους πλειστηριασμούς».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά» και σημείωσε ότι αυτό φαίνεται και από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, καθώς πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική δεξιά». Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερμανούς εργαζόμενους που κινητοποιούνται για να διερωτηθεί: «Τι σόι πρόοδος είναι αυτή;».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του που είναι «ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή». «Κοιτάζοντας τα μάτια τον ελληνικό λαό, ούτε στήριξη ούτε ανοχή θα δώσουμε σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση.  Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι από πρώτο χέρι αντιλαϊκή οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ είτε με μονοκομματική είτε με κυβέρνηση συνεργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε πρόταση κυβέρνησης και εξουσίας, έχουμε πρόγραμμα. Εμείς το θέτουμε στον λαό και προσπαθούμε να τον πείσουμε. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι επειδή έχει πραγματική δύναμη πρέπει να την δείξει και στις κάλπες και σε αλλού. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρών».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Γεωργούλη υπογράμμισε πως πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πρέπει «να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις όσων έχουν καταγγελθεί. Ερωτηθείς τέλος,  εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Συμπλήρωσε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι ειδήσεις σήμερα

Άτυπη συνάντηση για τη Συρία στην Αθήνα: Με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ συναντάται ο Νίκος Δένδιας

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για πρόοδο και δημοκρατία ζήτησε από το Βερολίνο ο Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη Μυρσίνη Ζορμπά

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago