Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και Τσίπρας υπεύθυνοι για τη λειτουργία «ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων

Στη Λέσβο περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών του κόμματος στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης.

Σε δηλώσεις του από τη Λέσβο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας» και χαρακτήρισε «αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, τις τελευταίες ώρες», εννοώντας προφανώς σχόλια για το στέλεχος του κόμματός του που κατήγγειλε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε επίσης ότι κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. «Είναι πρακτικές, που δεν αξίζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα των αγώνων για το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό, έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την εποχή, που αυτές οι πρακτικές γίνονταν αποδεκτές. Έχουμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος, το οποίο υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το έργο στον Έβρο κι αφησε αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του κ. Μηστοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει τον φράχτη γιατί δεν μπορεί να πει ότι επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε προσπάθειες να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου ορίζει την πρώτη χώρα εισόδου ως υπεύθυνη για την απονομή ασύλου» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μία δίκαιη, νέα πολιτική στο προσφυγικό, αλλά αυτές πάγωσαν από τους συντρόφους του κ. Μητσοτάκη επί της αυστριακής προεδρίας του κ. Κουρτς.

«Για όποιον περνά τα σύνορα της ΕΕ, η αίτηση ασύλου πρέπει να γίνεται στο σύνολο των κρατών της ΕΕ και όχι να είναι μόνο υπεύθυνη η πρώτη χώρα. Στη συνέχεια πρέπει να υπάρχει μόνιμο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, με δίκαια κριτήρια, πληθυσμού των χωρών και οικονομικής κατάστασης, και όχι να ζητιανεύουμε τέτοια προγράμματα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παραλλήλως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη μία είμαστε απέναντι στην πολιτική ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, την οποία εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας, από την άλλη θεωρούμε αδιανόητη τη στρατηγική να μην προσπαθεί η χώρα μας να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου».

Οι ειδήσεις σήμερα

Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι στην υπόθεση Γεωργούλη – Τι λένε οι δύο πλευρές

Τι απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη – Τρία ζητήματα έθεσε ο Οικονόμου

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη-Ν.Δ. – Καταγγέλλει κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης Γεωργούλη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago