Πολιτική

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος (video)

“Το Ιόνιο είναι γαλάζιο και θα μείνει γαλάζιο”, είπε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, για την οποία είπε ότι “Δυστυχώς όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μία δήθεν κατεστραμμένη χώρα που τάχα περνά μία από τις πιο φτωχικές γιορτές στην Ιστορία της”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς”, υποστηρίζοντας ότι “όποιοι υπερασπίζονται ένα αρνητικό παρελθόν, συχνά δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ένα θετικό παρόν”. Παραλλήλως ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, καθώς έχει τωρα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Νωρίτερα, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίου είπε: «Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο», προαναγγέλλοντας το κλείσιμο της Βουλής το Σάββατο.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το αφήγημα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του τήρησαν όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019, επιμένωντας ότι όλα αυτά έγιναν, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά» είπε, σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Αναφέρθηκε παραλλήλως και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago