Πολιτική

Νέα βόμβα Τζανερίκου – Απειλεί να αποκαλύψει από ποιον ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα οχλήθηκε

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η νέα δήλωση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, η οποία έρχεται ως απάντηση στην προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει τα όσα κατήγγειλε ο ανώτατος δικαστικός σχετικά με την απόπειρα επηρεασμού του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και μάλιστα με ανταλλάγματα.

Ο Χρήστος Τζανερίκος, αφού έκανε γνωστό ότι εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη είχε συνάντηση και με δεύτερο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, πριν υποβάλει την παραίτησή του εξαιτίας της επίμαχης τροπολογίας για το κόμμα  Κασιδιάρη, απειλεί τώρα ότι θα αποκαλύψει ποιος είναι αυτός ο δεύτερος αξιωματούχος. Αφορμή οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις οποίες διέκρινε επιχείρηση της κυβέρνησης να πλήξει την αξιοπιστία και τα λεγόμενά του.

Στη νέα δήλωσή του στην ιστοσελίδα iEidiseis ο κ. Τζανερίκος αναφέρει: «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

Σε ό,τι αφορά δε την πρώτη συνάντησή του με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο κ  Τζανερίκος είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και πως ο υπουργός τον κάλεσε για να συζητήσουν, όπως του είπε, διαδικαστικά θέματα.

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο. Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;»

Με διαρροές απαντά η κυβέρνηση στον Τζανερρίκο

Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τζανερρίκος υποστήριζε σε διάφορες επαφές του «την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι έχει ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι παραπάνω πληροφορίες «έφτασαν στην κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τον όρισε ποτέ σε αυτήν τη θέση», ενώ ο ίδιος «από τότε τη φυλάει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό κάνει αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα». Παραλλήλως, οι κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Τζανερρίκου με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και μάλιστα με ανταλλάγματα, όπως η τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή μετά την αφυπηρέτησή του.

Οι ειδήσεις σήμερα

Τον Νίκο Σαργκάνη ανακοίνωσε για το Επικρατείας ο Ανδρουλάκης – Αιχμές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για Κασιδιάρη

Τα αμείλικτα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τις καταγγελίες Τζανερίκου – Τι απαντά η κυβέρνηση

Καταγγελία Βόμβα από τον Χρήστο Τζανερίκο – Μου ζήτησαν να αποκλείσω τους Έλληνες υποσχόμενοι να αξιοποιηθώ σε Αρχές

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago