Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση με τους ερασιτεχνισμούς της γίνεται χορηγός στο «Κόμμα Κασιδιάρη» – Δεύτερο λάθος η νέα τροπολογία

Έκκληση στην κυβέρνηση να σοβαρευτεί στο θέμα με το “κόμμα Κασιδιάρη” απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Όπως είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κυβέρνηση έφερε πριν από ενάμιση μήνα μία λάθος τροπολογία για τον αποκλεισμό του εν λόγω κόμματος, κωφεύοντας στις αντιδράσεις κορυφαίων συνταγματολόγων και νομικών. Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε ως τροπολογία τη θέση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με την κυβέρνηση να επιμένει στη λάθος ρύθμιση που έφερε.

«Τώρα πάει να διορθώσει το πρώτο λάθος με ένα δεύτερο λάθος το οποίο φυσικά δεν θα ψηφίσουμε. Με τον θεσμικό ερασιτεχνικό τους γίνονται οι καλύτεροι χορηγοί του Κασιδιάρη. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει στο λάθος, να αναλάβει την ευθύνη του», τόνισε.

“Το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν στον ισχύοντα εκλογικό νόμο έμπαινε μία ρύθμιση με βάση την οποία θα απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκληματική δράση”, εξήγησε.

Για Γεραπετρίτη

Ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε “κατ΄ιδίαν συνάντηση, σε καφενείο πέριξ του Μαξίμου”, με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος θα αποφάσιζε (σ.σ. ως επικεφαλής του τμήματος) αν θα γίνει δεκτός ο συνδυασμός του Κασιδιάρη. “Ο Αντιπρόεδρος μετά παραιτήθηκε. Έτσι αντιλαμβάνονται την αυτονομία της Δικαιοσύνης;”, πρόσθεσε.

Για Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για το εκλογικό διακύβευμα και τον στόχο του κόμματος του, παρατήρησε, κατ΄αρχάς, ότι “ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να τα αλλάζει διότι βλέπει ότι αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει από την κάλπη της απλής αναλογικής”, παραπέμποντας στη νεότερη θέση του κ.Μητσοτάκη ότι θα πάρει την διερευνητική εντολή.

“Το δίλημμα είναι σαφές για την κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει: είτε κεντροδεξιάς κατεύθυνσης είτε κεντροαριστερής”, είπε. Ενώ αναφερόμενος στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη “ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης στη θέση του πρωθυπουργού”, απάντησε: “Προφανώς στην προεκλογική περίοδο τα κόμματα λένε διάφορα διότι κυριαρχεί ο ανταγωνισμός της ψήφου. Πιστεύετε ότι μετά τις εκλογές ο κ.Ανδρουλάκης θα αρνηθεί να συμβάλλει σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και να πάρει το κόστος της προσφυγής σε νέες κάλπες;”.

Επανέλαβε δε ότι εμμένει στη θέση περί “κυβέρνησης νικητών και όχι νικημένων”, που σημαίνει ότι βασική προϋπόθεση είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Όσο για τη (μετεκλογική) στάση του Γιάνη Βαρουφάκη, επισήμανε ότι ένα κόμμα συμβάλλει σε κυβέρνηση συνεργασίας με δύο τρόπους: είτε συμμετέχοντας σε αυτή είτε δίνοντας ανοχή στη Βουλή.

Το debate

Όσο για το debate, αφού παρατήρησε ότι “ο κ.Μητσοτάκης το αρνείται όπως ο διάβολος το λιβάνι”, επανέλαβε τη θέση του να γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση “και ανάμεσα σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο πρώτων”. Υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι τέτοιο debate (για δύο) έγινε το 2015 ανάμεσα στον ίδιον και στον τότε πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ρώτησε: “από αυτό κέρδισε η Δημοκρατία ή έχασε;”.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος εάν το κόμμα του ηττηθεί στις εκλογές, απάντησε: “Δεν μου χρωστάει η Ιστορία, εγώ της χρωστάω. Θέλουμε να εφαρμόσουμε φιλολαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα χωρίς την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα αποχωρήσω, αλλά δεν θα είναι σύντομα”. Και δήλωσε “συγκρατημένα αισιόδοξος” για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Γ. Οικονόμου: Ο γνωστός ψεύτης και αδαής κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας είπε απόψε ότι όσα λέγονται προεκλογικά διαφέρουν από όσα θα αποφασιστούν μετεκλογικά. Πρόκειται για τη μοναδική αλήθεια που έχει πει ως τώρα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική. Το ξέρουν άλλωστε οι πολίτες, από τη διαφορά σε όσα έταζε κι όσα έκανε. Σε όλα τα υπόλοιπα, τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, τη συνειδητή του επιλογή να μη συνταχθεί στο μέτωπο για τον αποκλεισμό των εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές και ιδιαίτερα σε όσα απλόχερα υποσχόταν για το ιδιωτικό χρέος συμβαίνουν τα εξής δύο: είναι και αδίστακτος ψεύτης και επικίνδυνα αδαής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις σήμερα

Ναι σε debate όλων, όχι σε μονομαχία με Τσίπρα λέει ο Μητσοτάκης

Δραγασάκης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 ήταν προϊόν καταναγκασμού, θα διορθώσουμε τα λάθη και θα στηρίξουμε τη μεσαία τάξη

Μάντζος: Να υπάρξει θεσμικό μέσο, ώστε να μη βρει το δρόμο προς τη Βουλή μία καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago