Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πάμε σε όποιο κανάλι θέλεις

Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε γάντι στον πρωθυπουργό για κοινή τηλεοπτική παρουσία, μετά την καταφατική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Αυτιά, ότι θα δεχόταν να είναι στην εκπομπή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Να πάμε σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλει, να πάμε στον φίλο του τον κ. Αυτιά, αλλά να μιλήσουμε για τα προβλήματα» σχολίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, ώστε να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη και να σχηματιστεί κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος «στα τρολ των αντιπάλων του» που εκμεταλλεύτηκαν το όνομα της καφετέριας έξω από την οποία μίλησε («Παραμύθι με καφέ»), όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, υποστηρίζοντας ότι θα πει παραμύθια. Αντιστρέφοντας, ωστόσο την κατηγορία, είπε:

«Θα σας πω λοιπόν ένα παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μικρή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. Είχε ξεμπερδέψει με την βασιλεία αλλά όχι με τις συνήθειες της βασιλείας καθώς 2-3 οικογένειες κυβερνούσαν την χώρα. Τα τελευταία 4 χρόνια κυβερνά την χώρα ένας πρίγκιπας που νόμισε ότι έγινε βασιλιάς.Σε αυτή την χώρα όλα πάνω τέλεια, υπάρχει ασφάλεια και ευημερία, οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα από το σούπερ μάρκετ, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δανείζονται όσο φτηνά θέλουν, οι εργαζόμενοι αμείβονται ικανοποιητικά, κανείς δεν τους κλέβει και δεν τους καταπιέζει, οι νέοι δεν θέλουν να φύγουν απ’ τη χώρα, υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Στον πρωθυπουργό ασκούν τόσο σκληρή κριτική που τον ρώτησαν ‘πόσο πολύ του αρέσουν τα ντολμαδάκια’. Δεν υπάρχει μαφία, ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες και δεν φοβάται μήπως φάει καμία σφαίρα, υπάρχει ασφάλεια. Αν πάρεις το τραίνο θα φθάσεις στον προορισμό σου στην ώρα σου και με ασφάλεια».

«Αυτό είναι το παραμύθι της κυβέρνησης και αυτό το παραμύθι τελειώνει στις 21 Μαΐου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «ο λαός γυρνάει την πλάτη στην αδικία και ένα “ως εδώ” ξεπηδά από την ψυχή των πολιτών». Παραλλήλως έκανε άνοιγμα σε πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, λέγοντας ότι «ακόμη και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι ντρέπονται για την κατάντια της κυβέρνησης. Ντρέπονται που υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν να βγάλουν τον μήνα, ενώ 20 επιχειρήσεις έκαναν ρεκόρ κερδών. Ντρέπονται για την υποβάθμιση της δημοκρατίας, για το έλλειμμα ασφάλειας».

Παραλλήλως επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την υψηλή έμμεση φορολογία. Σε ευθεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό, είπε ότι «έχει σχέδιο αλλά δεν θέλει να το πει, όπως δεν είπε και το σχέδιό του για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αναφέρθηκε τέλος στις δηλώσεις Θεοδωρικάκου τονίζοντας: «Να αφήσει τα παραμύθια ο κ. Μητσοτάκης και τις εύκολες προβοκάτσιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς και να έλθει να συζητήσουμε: τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, τι θα γίνει με τις συντάξεις, τι θα γίνει με την εργασία, τι θα γίνει με την ασφάλεια. Τον προκαλώ να πάμε σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλει, να πάμε στον φίλο του τον κ. Αυτιά, αλλά να μιλήσουμε για τα προβλήματα».

Οι ειδήσεις σήμερα

ΚΚΕ: Η σταθερότητα που υπόσχεται ο Μητσοτάκης, αλλά και άλλα κόμματα, είναι μόνο «σταθερότητα» αντιλαϊκής πολιτικής

Βελόπουλος: Ορισμός προεκλογικής εξαπάτησης οι δηλώσεις Μητσοτάκη για επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Μητσοτάκη: Κατάλαβε την επερχόμενη ήττα και πάει να σώσει τα προσχήματα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago