Πολιτική

Φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση από τις εμπρηστικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου – Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την οργισμένη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ουσιαστικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει νεκρό από το καλοκαίρι». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και καλώντας τον να καταδικάσει τα λόγια του υπουργού του και να τον αποπέμψει.

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο. Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ “«θέλει νεκρούς”» είπε η Πόπη Τσαπανίδου.  Η ίδια πρόσθεσε ότι «ο κ Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία. Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

Παραλλήλως κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές», τονίζοντας ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέβασε βίντεο στον λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο επιτίθεται ξανά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας στις αρχικές δηλώσεις του που άναψαν τη φωτιά.

Στη δήλωσή του με τίτλο «Ο ορισμός του τεχνητού διχασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ο Τάκης Θεοδωρικάκος ισχυρίζεται: «Εκείνοι:

που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου

που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχρονο κοριτσάκι στον Έβρο

που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι φερόμενοι δράστες είναι ήδη στη φυλακή

που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία

που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Φίλης: Υπουργός ή προβοκάτορας;

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος μίλησε για «δήλωση προάγγελο εκτροπών», χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως «υπουργό Ανασφάλειας».

«Ο υπουργός Ανασφάλειας, ανεξέλεγκτης βίας, Greek Mafia και απροστάτευτης 12χρονης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόλμησε να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα, συκοφαντώντας αισχρά σήμερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση στο OPEN ότι τάχα θέλει νεκρό! Πρόκειται για υπουργό – προβοκάτορα ολκής και για δήλωση προάγγελο νέων εκτροπών» σημειώνει ο Νίκος Φίλης.

Διερωτάται επίσης αν «θα πάμε έτσι στις εκλογές;» και αν «έτσι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης την αποφυγή του τοξικού κλίματος;», για να προσθέσει: «όσο για νεκρούς από αστυνομική βία ή δολοφονημένους από πυρά αστυνομικών, λένε κάτι στον υπουργό τα ονόματα Μάγγος, Σαμπάνης και Φραγκούλης;».

Συστήνει τέλος στον υπουργό ΠΡΟΠΟ να μαζέψει «τα επικίνδυνα και κακοποιά στοιχεία στην Αστυνομία» και να «σταματήσει να υποδαυλίζει την ένταση και την επικίνδυνη τοξικότητα», κλείνοντας με το σχόλιο: «Υπουργός είστε, όχι «μπαχαλάκιας» και προβοκάτορας».

Παρέμβαση Οικονόμου

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απαντώντας στην Πόπη Τσαπανίδου επανέλαβε τις αρχικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τη βία και τους μπαχαλάκηδες.  

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε επίσης ότι «με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».

Οι ειδήσεις σήμερα

Η «ακτινογραφία» των ψηφοφόρων – Τι δείχνει έρευνα του Ινστιτούτου Eteron και της εταιρείας aboutpeople

Ο τρόμος της ακροδεξιάς σκιάζει το Μαξίμου – Σπασμωδικές ενέργειες για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη

Δεν άκουσε ούτε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κυβέρνηση; – Αναρμόδια η Μενδώνη για τα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago