Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ οφείλουν μια συγνώμη για την κατασυκοφάντηση στο θέμα του φράχτη

Τη συγνώμη της κυβέρνησης, της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατασυκοφάντηση του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο θέμα του φράχτη στον Έβρο, «με άθλια ψεύδη και όργιο μαύρης προπαγάνδας», όπως είπε, απαίτησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όσοι συκοφάντησαν εμένα, τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μου, γιατί απλά επαναβεβαιώσαμε τη σταθερή θέση των ευρωπαϊκών οργάνων, οφείλουν μια συγνώμη», δήλωσε χαρακτηριστικά , μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις». Πρόσθεσε επίσης, ότι «δεν μπορεί πίσω από την συκοφαντική και ψηφοθηρική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον φράχτη να κρυφτεί η αποτυχία της κυβέρνησής του στην ακρίβεια, τις ανισότητες, την αύξηση της διαφθοράς, την υποχώρηση του κράτους δικαίου»

Ο επικεφαλής την ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «η θέση περί μη κοινοτικής χρηματοδότησης σε φράχτες, αφορά και τους φράχτες ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ και τους φράχτες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Την εδραία αυτή θέση την ήξερε καλά ο κ. Μητσοτάκης όταν μας κατασυκοφαντούσε. Ντρέπομαι ειλικρινά που ο πρωθυπουργός επέλεξε σε προεκλογική περίοδο, για τα ψηφαλάκια του, να κάνει λέει τέτοια ψέματα».

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν, και πολύ περισσότερο στον πρωθυπουργό της χώρας μας, να λασπώνει τον μοναδικό Έλληνα Αντιπρόεδρο του Ε/Κ», τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης και υπενθύμισε: «Το θέμα που κρίθηκε για μια ακόμη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο, με 28 ψήφους υπέρ δύο κατά και δύο αποχές, ήταν το ενδεχόμενο κοινοτικής συγχρηματοδότησης. Όχι το “όχι” στους φράχτες. Και εκεί όλοι οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ψήφισαν στο σύνολό της τη σχετική έκθεση».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθάρισε επίσης ότι «εκεί δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, αλλά την παράταξή μου. Και η παράταξή μου λέει ότι τα λεφτά για τον φράχτη δεν θα ήταν επιπλέον λεφτά, αλλά λεφτά που ήδη παίρνει η Ελλάδα από κοινοτικούς πόρους, τα οποία θα έπρεπε να κοπούν από κάπου αλλού -από ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, μια επένδυση, από προγράμματα στήριξης των ανέργων».

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να πάρουμε επιπλέον χρήματα για φράχτες δηλαδή! Το έθεσε αυτό στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου μαζί με την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι και τον ακροδεξιό Βίκτορ Όρμπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών είπε “όχι”», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την στρεβλή, κατά τον ίδιο, πολιτική αξιοποίηση του θέματος από τον πρωθυπουργό είπε: «Προφανέστατα η χώρα οφείλει να φυλάει τα σύνορά της. Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα το έκανε αυτό. Γι’ αυτό είναι ντροπή να λέγεται ότι δήθεν θέλουμε να γκρεμίσουμε το φράχτη ή ότι θέλουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Η πραγματικότητα απαντά σε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γκρέμισε το φράχτη, παρ’ όλο που δεν ήταν υπέρ. Ο, δε, κ. Μητσοτάκης που προσδοκά να πάρει ψήφους από τον Βελόπουλο και τον Κασιδιάρη, ως πρωθυπουργός το 2019 είχε πει από τη βουλή ότι δεν πιστεύει ούτε σε φράχτες ούτε σε τείχη. Το ίδιο, δηλαδή, που είχε πει και ο Νίκος Δένδιας το 2018».

Και πρόσθεσε: «Και εγώ προσωπικά και η παράταξή μου και ο Αλέξης Τσίπρας δεχθήκαμε με άθλια ψεύδη και όργιο μαύρης προπαγάνδας επιθέσεις που έφτασαν ως την αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας. Ο τίτλος ήταν στα κανάλια επί μέρες ότι δήθεν «ο Παπαδημούλης σταμάτησε την κοινοτική χρηματοδότηση του φράχτη». Τεράστιο ψέμα, πρώτον γιατί ο Παπαδημούλης δεν έχει τη δύναμη να σέρνει από τη μύτη ολόκληρο το Ε/Κ την Κομισιόν -που έχει Έλληνα εκπρόσωπο, τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, παρ’ όλο που είναι απών από τη συζήτηση όλες αυτές τις ημέρες- αλλά ούτε και το Συμβούλιο, που έχει Έλληνα εκπρόσωπο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να σταματήσεις κάτι πρέπει να υπάρχει».

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ δεν υπήρξε κοινοτική χρηματοδότηση των φραχτών, παρά μόνο για θερμικές κάμερες, σκάφη του λιμενικού, τεχνολογίες επιτήρησης των συνόρων, ενίσχυση των υποδομών. Αυτό είναι κοινή θέση της κας φον ντερ Λάεν και του κ. Σχοινά και όλων των ευρωπαϊκών οργάνων» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Επανέλαβε τέλος ότι θα έπρεπε η ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε εις βάρος του και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Περίμενα μια συγνώμη για τους τόνους της λάσπης που δέχθηκα προσωπικά ότι τάχα ο Παπαδημούλης σταμάτησε την κοινοτική χρηματοδότηση. Ακόμη την περιμένω αυτή τη συγνώμη. Μακάρι να είχα τη δύναμη να σέρνω από τη μύτη το Ε/Κ, την Κομισιόν και το Συμβούλιο. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την Ελλάδα, θα είχαμε περισσότερα κοινοτικά κονδύλια, περισσότερα νοσοκομεία και σχολεία, περισσότερα μέτρα στήριξης των ανέργων και μέτρα κοινωνικής πολιτικής» σημείωσε.

Οι ειδήσεις σήμερα

Προεκλογικές μεταπτώσεις Μητσοτάκη – Χάνει κεντρώους, «ψαρεύει» ακροδεξιούς ψηφοφόρους

Τι δεν μετράνε οι δημοσκοπήσεις – Γιατί δεν καταγράφονται οι «υπόγειες» μετακινήσεις ψηφοφόρων 

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago