Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θα σώσουμε ακίνητα αξίας 40 δισ. ή θα τα θα αφήσουμε στα funds, αυτό είναι το δίλημμα της κάλπης

«Το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 40 δισ. Στα 111 δισ. έχουν φτάσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 700.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια των funds και εταιρειών διαχείρισης, με πάνω από 40 δισ. ευρώ η αξία τους. Το σχέδιο τους είναι να αλλάξουν χέρια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία στην πορεία προς τις εκλογές».

Αυτό είναι το δίλημμα της κάλπης είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτή ομιλία μετά την περιοδεία του στην αγορά της Κορίνθου, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Παραλλήλως κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά να δίνουν σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες και στους χώρους δουλειάς.

Είπε επίσης ότι «τέσσερα χρόνια τώρα, αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μας είναι η αδικία» και ότι «ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ. Ως εδώ στην απαξίωση, ως εδώ στην εκμετάλλευση, ως εδώ στην εξαπάτηση και την αδικία». «Ένα είναι το συναίσθημα που κυριεύει πλέον τους πολίτες. Ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε ως εδώ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι χρειάζεται «να βγουν μπροστά οι δυνάμεις της εντιμότητας, αλλά και με ένα σχέδιο που θα δώσει ανάσα και προκοπή στον τόπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «το κρίσιμο είναι μέχρι τις εκλογές στις 21 του Μάη, να κουβεντιάσουμε για τα πραγματικά προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας, να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα». Επισήμανε δε ότι «τα πραγματικά προβλήματα είναι πάνω από όλα η συρρίκνωση του εισοδήματος, οι εργασιακές σχέσεις, το έλλειμμα της ελπίδας για τη νέα γενιά, η ανασφάλεια που νιώθει ο πολίτης απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό, η διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, ο φόβος απέναντι στα κοράκια και τα funds που καραδοκούν να πάρουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη».

Στο σημείο αυτό σχολίασε ότι «αντίθετα, η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, τα Μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν, δεν θέλουν καθόλου να συζητήσουμε για αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Και δεν θέλουν, διότι δεν έχουν απαντήσεις. Τέσσερα χρόνια τώρα έχουν δώσει δείγματα γραφής. Δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στην ακρίβεια, στη συρρίκνωση του εισοδήματος». Επανέλαβε μάλιστα ότι η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και ότι «δεν γίνεται η χώρα μας να είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στην τιμή του ρεύματος, της βενζίνης, με τις ακριβότερες τιμές στο σούπερ μάρκετ, ενώ έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα στελέχη της ότι δεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις, αντιθέτως «φθάνουν στο σημείο να περνάνε τον κόσμο για μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας». Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι «προσπάθησαν να στήσουν με ερασιτεχνικό τρόπο ένα ακόμα σόου στις τηλεοπτικές κάμερες με την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου, ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας την κατηγόρησε για «εξαπάτηση» των συνταξιούχων, τονίζοντας ότι «τους έταξε το ‘19 ότι θα διατηρήσει την 13η σύνταξη, που τότε την έλεγαν ψίχουλα και ήταν 1,1 δισ. ετησίως. Έκοψε τα αναδρομικά και εξαπάτησε τους συνταξιούχους ότι δήθεν δεν πρέπει να κάνουν προσφυγές γιατί όσα πάρουν αυτοί που προσέφυγαν θα τα πάρουν και οι άλλοι. Τα δώρα και τις επικουρικές δεν τα πήρε κανείς. Αν αθροίσουμε στα 4 χρόνια πόσο κοστίζει το κόψιμο της 13ης σύνταξης και η μη απόδοση των αναδρομικών, είναι 7 δισ. ευρώ λιγότερα στους συνταξιούχους».

Σκληρή ήταν η κριτική του και για τις πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν τη μεσαία τάξη, για την οποία είπε, ότι ο κ Μητσοτάκης την «εξαπάτησε». «Έταξαν φοροελαφρύνσεις και αυτό που έδωσαν τελικά 4 χρόνια μετά ήταν πρωτοφανείς, τρομακτικές αυξήσεις, το εισόδημα μειώνεται και τελειώνει την τρίτη εβδομάδα του μήνα». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, για εισόδημα 750 ευρώ μηνιαίως η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 40%. Σχολίασε τέλος ότι «έχουν καταντήσει τη μεσαία τάξη που υποτίθεται ότι θα στήριζαν να πηγαίνει με κουπόνια στο σούπερ μάρκετ και να πληρώνει με κουπόνια τη βενζίνη και το ρεύμα».

Οι ειδήσεις σήμερα

Ομαδικά πυρά στο «πασχαλινό καλάθι» του Άδωνι – Παραγωγοί και κρεοπώλες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χτίζει καρτέλ

Ανδρουλάκης: Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω εαυτόν σε αξιολόγηση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago