Πολιτική

Επίθεση του ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Κολωνού

Για «αδιανόητη και επικίνδυνη στάση» της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, σχετικά με την αποκάλυψη, από το Βήμα της Βουλής, της τοποθεσίας όπου διαμένει η 12χρονη, θύμα κυκλώματος παιδεραστίας στον Κολωνό. Παραλλήλως με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε το θύμα, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη επισημαίνει ότι κρίνεται υπεύθυνο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επειδή «ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα των απειλών που δεχόταν ήδη το παιδί και η οικογένεια, δεν προστάτευσε, ως όφειλε τη 12χρονη».

«Πριν από λίγους μήνες, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου έπραξε κάτι αδιανόητο: στοχοποίησε την κοπέλα “φωτογραφίζοντας” την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΜέΡΑ25.

Και συμπληρώνει: «Την ώρα δηλαδή που γινόταν μια τιτάνια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία και ο τόπο διαμονής του παιδιού, ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοπέλα, ήρθε η κα Μιχαηλίδου τον Γενάρη και χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας προς τη 12χρονη, έδωσε τα στοιχεία του κοριτσιού.

Η στάση αυτή της Υφυπουργού Εργασίας ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό, το ΜέΡΑ25 είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κας Μιχαηλίδου μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της, κάτι το οποίο βεβαίως δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μητσοτάκη».

«Σήμερα, τρεις μήνες μετά, οι φόβοι μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και η κοπέλα έπεσε θύμα άγριας επίθεσης. Η κα Μιχαηλίδου είναι συνεργός σε αυτή την επίθεση, καθώς η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης τους.

Τεράστιες οι ευθύνες και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που, ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα των απειλών που δεχόταν ήδη το παιδί και η οικογένεια, δεν προστάτευσε, ως όφειλε τη 12χρονη.

Πως λέγεται, λοιπόν, το κράτος που διαθέτει χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς για να προστατεύουν τα συμφέροντα του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Λάτση, τα σπίτια πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων, ακόμα και τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει ένα ανήλικο κορίτσι που έχει ήδη πέσει θύμα βιασμών και κακοποίησης και που το απειλεί ανοιχτά ένα κύκλωμα μαστροπείας; Μάλλον όχι επιτελικό κ. Μητσοτάκη», επισημαίνει το ΜέΡΑ25..

Οι ειδήσεις σήμερα

Από το Περιστέρι παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Δικαστήριο ο Τραμπ – Δρακόντεια μέτρα στη Νέα Υόρκη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago