Πολιτική

Επιμένει στο μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης με αιχμές για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι το θέμα το φράχτη στον Έβρο είναι δεδομένο όχι μόνο για τους ακρίτες, αλλά είναι δεδομένο για την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια κυρίαρχη χώρα πρέπει να έχει τρόπους να προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ράδιο Θεσσαλονίκη και στους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό που «θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν η πολιτική του ελληνικού κράτους μέχρι και το 2019», συντηρώντας την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «μετά την απόπειρα της μεταναστευτικής εισβολής το Μάρτιο του 2020 κατέστη απολύτως προφανές» στον ίδιο, ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αποτρεπτικό εμπόδιο το οποίο θα υποστηρίξει συνολικά την πολιτική μας για τη φύλαξη των συνόρων». Συμπλήρωσε δε στη συνέχεια ότι «προφανώς ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο, το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» και αναφέρθηκε στην πρόσληψη  συνοριοφυλάκων και την προμήθεια τεχνολογικών μέσων για την επιτήρηση του Έβρου, αλλά και την ενίσχυση του λιμενικού «για να επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορα μας».

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και πάλι στην τροπολογία που ψήφισε η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία βάζει πάγο στην χρήση κοινοτικών πόρων για την κατασκευή νέων φρακτών για  τους μετανάστες «Επί της ουσίας αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης  και να φτάνει στο σημείο η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Παπαδημούλη να ζητάει επίσημα το έργο αυτό να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους». 

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά ο φράχτης αυτός να πληρωθεί ουσιαστικά από τους Έλληνες φορολογούμενους» τόνισε ο πρωθυπουργός.  Συμπλήρωσε δε ότι «η Ευρώπη χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις γύρω από το προσφυγικό, το μόνο το οποίο δεν χρηματοδοτεί αυτή τη στιγμή είναι την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει την ΕΕ για αυτό το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι «και αν δεν το κάνουν (οι Ευρωπαίοι) ο φράχτης θα κατασκευαστεί από πόρους του εθνικού προϋπολογισμού».

«Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όπως θέλει, όποτε θέλει και θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων, όχι από κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά από κάποιους που τους εργαλειοποιούν» πρόσθεσε και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, γιατί  ακούω πολλές διαφορετικές φωνές. Είμαι όμως απολύτως σίγουρος ότι αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί δεν θα επεκτείνει τον φράχτη και δεν θα υλοποιήσει το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει».

Οι ειδήσεις σήμερα

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για «οικονομική δικαιοσύνη» παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα

Ο φράχτης και η ακρίβεια – Η πολιτική χωροθέτηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago