Πολιτική

Ανδρουλάκης: Τον φράχτη στον Έβρο τον ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή η κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον ότι λέει τη μισή αλήθεια για τον φράκτη στον Έβρο. Μιλώντας στο πλαίσιο του STAR FORUM 2023 στη Λαμία, στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο, υπενθύμισε ότι ο φράκτης άρχισε να κατασκευάζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ο φράχτης και η φύλαξη των συνόρων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε επίσης ότι «οι αυστριακοί συνοδοιπόροι του κ. Μητσοτάκη στο Λαϊκό Κόμμα, είναι εκείνοι που του λένε μπράβο για τον φράχτη, αλλά έχουν βάλει βέτο για να μην υπάρξει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να φύγει το βάρος από την πρώτη χώρα εισδοχής, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία». Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης στα τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός δεν έβαλε ποτέ θέμα στην πολιτική του ομάδα ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «διότι η ευρωπαϊκή Δεξιά θα του πει ”δεν το συζητώ αυτό”».

«Εμείς λοιπόν ως σοσιαλδημοκράτες λέμε ”ναι” στη φύλαξη των συνόρων, αλλά ”ναι” και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον μπαίνει στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης» Πρόσθεσε δε στη συνέχεια: «Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που δεν θα είναι αυτό της μερικής απασχόλησης. Αλλά θα είναι ανάπτυξη μακροπρόθεσμης ευημερίας».

Έθεσε μάλιστα και κάποιες προτεραιότητες ως προς αυτό όπως:

-Τη διοχέτευση 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία,

-150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια, και

έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης με κριτήρια θέσεων εργασίας και συνεργείων.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ Ανδρουλάκης είπε ότι «μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις διαπραγματεύσεις το κάθε κόμμα προσέρχεται με τη δύναμή του. Γι’ αυτό λέω στον ελληνικό λαό, δώστε μας ένα ισχυρό ποσοστό για να διαπραγματευτούμε από μια θέση, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί όσα λέμε προεκλογικά».

Στη συνέχεια, αφού αντιπαρέβαλε τις κυβερνήσεις συνεργασίας με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τη μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε: «Για μένα, λοιπόν, οι κυβερνήσεις συνεργασίας προγραμματικού περιεχομένου, με σεβασμό στους θεσμούς, με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και προοπτικής στον ελληνικό λαό».

Οι ειδήσεις σήμερα

Βαρουφάκης στο Πρώτο: Ανοιχτοί σε προεκλογική συμφωνία, αλλά όχι σε συζήτηση μετά την κάλπη

Ο φράχτης και η ακρίβεια – Η πολιτική χωροθέτηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago