Πολιτική

Ο φράχτης και η ακρίβεια – Η πολιτική χωροθέτηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Στον Έβρο και στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και επέκτασης του φράχτη και των υποστηρικτικών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου, περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Άργος, όπου περιόδευσε στην αγορά, και την Καλαμάτα.  

Στην περιοδεία του στον Έβρο, όπου θα είναι και υποψήφιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικέντρωσε στον φράχτη κατά μήκος των συνόρων και υπερτόνισε το ζήτημα της ασφάλειας. Από το Άργος, ο Αλέξης Τσίπρας προέταξε την ακρίβεια, την τοξικότητα των τελευταίων ημερών από πλευράς κυβερνητικών στελεχών και επανέλαβε το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Δικαιοσύνη παντού».

Όπως είχε προιδεάσει, ήδη από χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης για την μεταναστευτική του πολιτική και έθεσε ερωτήματα, προσωπικά στον αρχηγό της, ζητώντας να μάθει τι θα κάνει σχετικά με τον φράχτη . «Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει;» ρώτησε χαρακτηριστικά από την Ορεστιάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, προέταξε τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και κυρίως της ακρίβειας και τόνισε ότι το μήνυμα που ακούγεται από την κοινωνία είναι το «φτάνει πια ως εδώ». Περιγράφοντας μια ζοφερή πραγματικότητα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το αφήγημά της ότι «η κρίση είναι εισαγόμενη», αντιπαραθέτοντας το ότι «η αισχροκέρδεια είναι ελληνική». «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κρίση ενέργειας αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη στις τιμές στην ενέργεια, στη βενζίνη στο σούπερ μάρκετ» αντέταξε.

Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην Ορεστιάδα  σε αναφορές στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας στη συνέχεια ένα γρήγορο πέρασμα από τον τομέα της Οικονομίας. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην αύξηση των συντάξεων και στη μείωση της ανεργίας. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή που επιζητά δεν είναι απλώς αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή πολιτικής, διευκρινίζοντας ότι «αυτό σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, όχι ένα κράτος αναποτελεσματικό που γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες, όπως είδαμε στα Τέμπη. Ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη με έναν ισχυρό σύστημα υγείας».

Μητσοτάκης και Τσίπρας, με τις σημερινές ομιλίες προχώρησαν σε χωροθέτηση πολιτικού ακροατηρίου. Ο πρωθυπουργός, προτάσσοντας την ασφάλεια, επιχείρησε, μέσω του μεταναστευτικού να μειώσει φυγόκεντρες τάσεις ψηφοφόρων της ΝΔ, προς δεξιότερα έως και ακροδεξιά σχήματα ή την αποχή. Αντιθέτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτάσσοντας την ακρίβεια και τη δικαιοσύνη, επιχείρησε να συσπειρώσει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκά στρώματα και μετριοπαθείς ψηφοφόρους  και να αποφύγει και αυτός διαρροές προς μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago