Πολιτική

Με UEFA για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τον φράχτη του Έβρου για τους ακροδεξιούς «παίζει» προεκλογικά ο Μητσοτάκης

Την αξιοπιστία του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και την σκληρή μεταναστευτική πολιτική πρόταξε σήμερα ο πρωθυπουργός, βάζοντας για διαφορετικούς λόγους το καθένα στην προεκλογική μάχη. «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή επίσκεψή του στον Γέρακα.

Η αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού ήταν μια ευθεία απάντηση στην  τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και η οποία ψηφίστηκε από την Επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μια τροπολογία που  «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για την κατασκευή φρακτών» για τους μετανάστες.

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητάει από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Εβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, αλλά κρίση» είπε ο πρωθυπουργός.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αύριο θα μεταβεί στον Έβρο, δεν ήταν βέβαια μόνο η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ακραία ακροατήρια στην περίμετρο της ΝΔ, και κυρίως εκτός αυτής, η ψήφος των οποίων κρίνεται σημαντική, καθώς είμαστε ήδη σε τροχιά εκλογών.

Ο πρωθυπουργός έβαλε όμως στο παιχνίδι και το Ποδόσφαιρο, βγάζοντας στη σέντρα την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, η οποία βάλλεται χρόνια τώρα. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή και κάποιες πρόσφατες «παραφωνίες» στη διαιτησία, ενώ βρισκόμαστε στην κρίσιμη φάση των πλέι οφ της Super League, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται ότι πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν την βοήθειά του, προκειμένου στους αγώνες των πλέι οφ της Super League να «σφυρίξουν» ξένοι διαιτητές και μάλιστα κατηγορίας Elite.

Επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης,υιοθέτησε τη γραμμή του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο (πρώην Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά) και τον αρχιδιαιτητή Μπένετ ότι δεν επιλέγουν elite διαιτητές από τα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ευρώπης, για τους αγώνες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή, αλλά διαιτητές από υποβαθμισμένα πρωταθλήματα που ελέγχονται και κυρίως… επηρεάζονται πιο εύκολα.

Στην προ ημερών συνεδρίαση της ΕΠΟ, όπου συμμετείχαν Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και μέσω skype o Ιβάν Σαββίδης, επικράτησε… πανικός. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ζήτησε εξηγήσεις από τον Μπαλτάκο για το γεγονός ότι δεν επιλέγονται ξένοι elite διαιτητές, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα την ΑΕΚ, η οποία σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», ελέγχει την ΕΠΟ και τη διαιτησία. Το αίτημα του Ολυμπιακού δεν προχώρησε, καθώς δεν είχε την υποστήριξη ούτε του ΠΑΟΚ (Σαββίδης) ούτε του Παναθηναϊκού (Αλαφούζος).

Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει εκλογές για τις 21 Μαΐου. Στις 14 όμως, μία εβδομάδα νωρίτερα ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Souper League και όπως είναι αναμενόμενο σε όλα τα πρωταθλήματα ένας είναι ο κερδισμένος. Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες, τρεις τέσσερις πολύ μεγάλες, που όλο και κάποιο παράπονο θα βγάλουν στους τελευταίους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι πολύ από τους οπαδούς τους δεν θα είναι και στα καλύτερά τους μία εβδομάδα πριν την κάλπη.

Οι ειδήσεις σήμερα

Ο Νίκος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες

Μπαράζ ερωτημάτων από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago