Πολιτική

Στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ο Τσίπρας μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Δια της τεθλασμένης η απάντηση Οικονόμου

Την Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό να συνομιλήσει με τον επικεφαλής Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν οι αποκαλύψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι είχε πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ομονοήσουν στην αλλαγή του επικεφαλής της Αρχής και στην καρατόμηση του Χρήστου Ράμμου από την ΑΔΑΕ και μάλιστα την περίοδο που μόλις είχαν αρχίσει οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών..

Εξερχόμενος από την συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε ένα κράτος δίπλα στον πολίτη. Χρειαζόμαστε ένα κράτος δημοκρατικό, ελεύθερο, και ένα κράτος που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη. Και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, παραλλήλως, ότι «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών ήταν δύο ανεξάρτητες Αρχές που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο θεσμικού αντίβαρου στην επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταλύσει κάθε έννοια του Συντάγματος και να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών, προκειμένου να παρακολουθεί σχεδόν το μισό πολιτικό σύστημα».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και σε όσα κατήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που επιχείρησε πέρσι το καλοκαίρι, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, με μία κίνηση να αντικαταστήσει τους δύο επικεφαλής των δύο Αρχών, για ευνόητους λόγους». Σημείωσε δε στη συνέχεια ότι οι δύο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών «έπαιξαν ένα κρίσιμο ρόλο, έτσι όπως προστάζει το Σύνταγμα, και σήμερα γνωρίζουμε, έχουμε ευρήματα για το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε αρχηγούς κομμάτων, ευρωβουλευτές, υπουργούς, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθώς επίσης και για το γεγονός ότι μέσω του παράνομου λογισμικού Predator εστάλησαν πάνω από 300 παράνομα sms, μολυσμένα sms, σε πάνω από 100 συμπολίτες μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης για μια «παρακρατική λειτουργία που είναι ένα κρίσιμο θέμα» και εξέφρασε την άποψη ότι «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο ιθύνων νους, ο ηθικός αυτουργός, δυστυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας θα είχε παραιτηθεί». Πρόσθεσε δε στη συνέχεια ότι ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα απλά σιωπά και δεν δίνει απαντήσεις. Όπως δεν έδωσε καμία απάντηση και στην πρόσφατη κραυγαλέα υπόθεση της ‘Αρτεμις Σίφορντ, στέλεχος της Μeta, πρώην Facebook, η οποία ήταν υπό παρακολούθηση τόσο με τη συμβατική μέθοδο της ΕΥΠ, όσο όμως και από το παράνομο λογισμικό Predator». Έκλεισε δε με το συμπέρασμα ότι «σήμερα ο πολίτης αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής απέναντι σε ένα κράτος, που όταν δεν του προσφέρει καμία ασφάλεια, τον κατασκοπεύει».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι όμως επί της ουσίας και σε αυτά που είπε, αλλά με αναφορές στον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Είναι καιρός εκείνος που έχει στο πλευρό του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος, υπουργούς του, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη πάντοτε ξεσκεπάζει τις συνομωσίες, τις σκευωρίες και τα ρυπαρά δίκτυα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση την εμπιστεύεται και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «την αντιμετωπίζει α λα καρτ και βλέπει τους θεσμούς ως εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων».

Οι ειδήσεις σήμερα

«Χειρόφρενο» σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Τρίτη

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Έσχες των βουλευτών – Ξαναφέρνει τροπολογία συντηρώντας την υπόθεση Παπαθανάση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago