Πολιτική

Παρέμβαση Παπανδρέου υπέρ Ανδρουλάκη – Απομονώνεται ο Λοβέρδος

Σε παρέμβαση στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση από τη ΝΔ για τις δηλώσεις του σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού έρχεται όμως να προστεθεί ενισχυτικά και στις αντιδράσεις της Χαριλάου Τρικούπη για την κριτική που άσκησε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σωστά τα είπε ο πρόεδρος» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι οι προγραμματικές συμφωνίες και όχι η ονοματολογία και οι καρέκλες, εκφράζοντας έτσι την πλήρη συμφωνία του με την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι ονοματολογίες «αποπροσανατολίζουν σκοπίμως την πραγματική πολιτική συζήτηση για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτήν τη χώρα. Εάν αυτή η χώρα θα αλλάξει ή θα συνεχίσει να βουλιάζει».

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα Αχαΐας, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι «είναι ανάγκη στις εκλογικές μάχες να σφυρηλατήσουμε ένα κίνημα που αναδεικνύει και προωθεί τις δικές μας αξίες και πολιτικές». Χαρακτήρισε επίσης σαφή την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους όρους της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: «Πρώτα καλούμε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Και όπως ο ίδιος είπε, αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία -αλλά μόνο αν υπάρξει-, βεβαίως μετά να συζητηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης με συγκεκριμένους όρους».

Υποστήριξε τέλος ότι «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταρρυθμιστική δύναμη» και δικαιολογώντας αυτό τον ισχυρισμό του, τόνισε: «Η πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα, μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά ιστορικά καλλιέργησε αυτές τις αντιλήψεις, νομής και ιδιοποίησης της εξουσίας και η σημερινή Ν.Δ. αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν αλλάζει. Από την άλλη, η παραδοσιακή Αριστερά προσχώρησε σε αυτές τις πρακτικές».

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σχολίασε ευθέως την κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ευθεία τοποθέτησή του ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, η παρέμβαση του έρχεται να ενισχύσει την τάση απομόνωσης του που υπάρχει ήδη μέσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ήδη από την πρώτη στιγμή άλλωστε, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι «είναι πολιτικά παράδοξο να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

 Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει «κατηγορηθεί» στο παρελθόν πως λοξοκοιτάει προς την πλευρά προσέγγισης με τη ΝΔ είχε πει, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Ανδρουλάκη ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες». Η δήλωση αυτή όμως κρίθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι πολύ κοντά στην επιχειρηματολογία Οικονόμου ότι ο Ανδρουλάκης από τη μια λέει ψηφίστε με και από την άλλη λέει ότι πρωθυπουργός θα είναι «ο άγνωστος Χ».

Οι ειδήσεις σήμερα

Η εξίσωση της πρώτης Κυριακής – Γιατί ο Ανδρουλάκης τάραξε το πολιτικό σκηνικό

Το θερμό μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου – Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago