Πολιτική

Ήταν κακό το κλίμα το δυναμίτισαν και οι προσκλήσεις – Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί τα γραφεία Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ σχετικά με την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην συνέντευξή του στον Alpha, ότι έχει κάνει νύξεις στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά «έχει αρνηθεί να τον συναντήσει και τις δύο φορές».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε μάλιστα και η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι «ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του πρωθυπουργού προς τον Ν. Ανδρουλάκη». Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε επίσης ότι «η ΝΔ και ο ίδιος (ο πρωθυπουργός) βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο, εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του».

Ο κ. Μάντζος επέκρινε τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο «τα λέμε» που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής, ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021.το σχόλιό του μάλιστα για εκείνη την  συνάντηση ήταν ιδιαίτερα καυστικό.

«Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του. Όπως όμως έμαθε όλη η Ελλάδα μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Έκλεισε δε με το σχόλιο ότι «η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο».

Στον Δημήτρη Μάντζο απάντησε, με ανάρτηση του στο twitter, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος παρέπεμψε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη που αναφέρονται στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη για συνάντηση.

«Ο κ.Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε συνάντηση» έγραψε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Η νέα ένταση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έρχεται πάντως λίγες ώρες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την συνέντευξή του στον Alpha εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός προς την Χαριλάου Τρικούπη, τείνοντας χείρα συνεννόησης και συνεργασίας. Το ύφος των ανακοινώσεων, ωστόσο, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δείχνουν ότι αυτός ο δρόμος παραμένει τραχύς και ότι, ακόμη και αν συμβεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι μάλλον ένα δύσκολος κυβερνητικός εταίρος…

Οι ειδήσεις σήμερα

Έλλειψη εποπτείας και δικτύου ανίχνευσης κακοποίησης ανηλίκων στο σύστημα πρόνοιας – Τι δείχνει η υπόθεση της 14χρονης

Δραγασάκης: Ζούμε τη φάση απονομιμοποίησης της κυβέρνησης

Στα «χαρακώματα» οι Γάλλοι για τις συντάξεις – Επιμένει ο Μακρόν στην αύξηση του ορίου ηλικίας

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago