Πολιτική

Το πρώτο σχόλιο Τσίπρα για τη συνέντευξη Μητσοτάκη – Τι είπε για την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του νερού

«Αντί για ειλικρινείς απαντήσεις, συγκάλυψη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνάντηση που είχε με πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό (στην οποία συμμετέχουν συνδικάτα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός «αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό επιχείρησε για άλλη μια φορά συγκάλυψη των ευθυνών του».

Σημείωσε δε ότι αυτό έγινε λίγες ώρες αφότου «ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης του νερού, στο οποίο όμως συγκάλυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά πάλι μας έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης».

Ειδικά για το νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη Ρυθμιστική Αρχή που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και κυρίως θα ακυρώσει κάθε πρόθεση, κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού που λέγεται νερό». Τόνισε επίσης ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, και μετά το χθεσινό νομοσχέδιο ήρθε η στιγμή απέναντι σε αυτές τις προθέσεις ιδιωτικοποίησης και του νερού που είναι ένα δημόσιο αγαθό, να πούμε “φτάνει πια, ως εδώ, η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα γίνει αποδεκτή”».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη σε όλα είναι στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας». Επανερχόμενος δε στο μείζον θέμα του νόμου για το νερό πρόσθεσε ότι παλαιότερα, με δηλώσεις του στην κάμερα, ο κ. Μητσοτάκης «είχε μιλήσει καθαρά, είχε πει ότι πρόθεσή του, στόχος του, είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού και πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που έγινε χθες».

Στο σημείο αυτό σχολίασε ότι «με υποκρισία όμως, μας έλεγαν χτες όλη μέρα ότι η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής είναι μια υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, υποχρέωση που ο ίδιος έθεσε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», τονίζοντας ότι «βλέπουμε σήμερα με τραγικό τροπο ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσα από την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, για την ασφάλεια». Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε το ερώτημα «γιατί ο ΟΣΕ απαξιώθηκε;», για να συνεχίσει αναφέροντας ότι «το ‘19 εν μέσω μνημονίων τον αφήσαμε εμείς με 1.200 μόνιμους εργαζόμενους και σήμερα έχει 700». «Αποψιλώθηκε από εργαζόμενους για έναν πολύ απλό λόγο», είπε, «γιατί στόχος της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο δίκτυο. Ο ιδιώτης όταν έρχεται να αγοράσει μια υπηρεσία θέλει να έχει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους, λιγότερους μισθούς. Ο πολίτης όμως πληρώνει πιο ακριβά την υπηρεσία και έχει λιγότερη ασφάλεια». «Το ίδιο και με το νερό», σημείωσε, «ο πολίτης αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό θα το πληρώνει πολύ πιο ακριβά αλλά τα στάνταρ υγιεινής ασφάλειας θα είναι πολύ πιο χαμηλά».

Οι ειδήσεις σήμερα

Γιατί κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης

Ξεκίνησε τον «πόλεμο του νερού» η αντιπολίτευση – Αναπομπή του νόμου ζητά από την Πρόεδρο το ΜέΡΑ25

Πως είδαν τα κόμματα την συνέντευξη του πρωθυπουργού – Αιχμηρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago