Πολιτική

Η μπλούζα που άναψε πολιτικές φωτιές

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΜέΡΑ25, με αφορμή μια μπλούζα με το σύνθημα «57 Νεκροί -156 Υποκριτές» που φόρεσε η βουλευτής του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη, Μαρία Απατζίδη. Το σύνθημα είχε σαφή αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και σχολίαζε τη στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της μίλησε για «χυδαία» και «απαράδεκτη πράξη εκφασισμού» από την βουλευτή του ΜέΡΑ25. «Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση “δολοφόνο”, ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας. Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου» ανέφερε στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη απάντησε στην Πειραιώς απαριθμώντας «κάποιες αληθινά επικίνδυνες, χυδαίες και απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού», όπως: «την αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων από τους διοικητές ΟΣΕ και Hellenic Train, την αγνόηση των προειδοποιήσεων των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από τον αρμόδιο Υπουργό, την ωμή καταστολή των διαδηλώσεων του λαού από τον Υπουργό ΠροΠο και την προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη έχει μόνο ένας σταθμάρχης».

Σχολίασε μάλιστα ότι, αν ο χαρακτηρισμός «υποκριτές» ενοχλεί τους βουλευτές της ΝΔ, «υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία».

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η μπλούζα σας πείραξε υποκριτές όχι οι εγκληματικές πολιτικές σας, που ακόμα και τώρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, προωθείτε την ιδιωτικοποίηση του νερού;». και συμπλήρωσε: «Αν αυτήν την τετραετία ήμασταν ενοχλητικοί για σας, την επομένη θα γίνουμε πραγματικός εφιάλτης για σας και τους ολιγάρχες σας».

Οι ειδήσεις σήμερα

Παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Μάστιγα η κακοποίηση ανηλίκων – Αποκαλύφθηκε νέα υπόθεση στη Νέα Σμύρνη

Ενρία για αύξηση επιτοκίων: «Κίνδυνος οι τράπεζες να πιαστούν απροετοίμαστες»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago