Κοινωνία

Μάστιγα η κακοποίηση ανηλίκων – Αποκαλύφθηκε νέα υπόθεση στη Νέα Σμύρνη

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την περίπτωση μιας 14χρονης κοπέλας, η οποία διέμενε σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων και είχε πέσει θύμα κυκλώματος που την εξέδιδε. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα της κοινωνικής λειτουργού του Ιδρύματος, η οποία έκανε και την σχετική καταγγελία στις διωκτικές Αρχές.

Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης έρχεται την ώρα που το πανελλήνιο δεν έχει συνέλθει ακόμη από την κακοποίηση της ανήλικης στον Κολωνό, μια υπόθεση για την οποία αποκαλύπτονται συνεχώς νέα πλοκάμια. Σε ό,τι αφορά την νέα υπόθεση συνελήφθησαν ήδη τρεις άνδρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Ο εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, άσκησε εναντίον τους δίωξη, κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των τριών ανδρών μετά από καταγγελία που έκανε η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος, όπου φιλοξενείται η 14χρονη. Μετά από συνεννόηση με την 16χρονη αδελφή της 14χρονης, η οποία επίσης φιλοξενείται στη δομή του ιδρύματος, ερευνήθηκε το κινητό της δεύτερης και κλείστηκε το ραντεβού-παγίδα με τον 29χρονο για την περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Εκεί όμως βρίσκονταν Αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Είχε προηγηθεί «έρευνα» από την κοινωνική λειτουργό, η οποία, συλλέγοντας  πληροφορίες για την 14χρονη, μέσα από συνομιλίες με άλλα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, διαπίστωσε ότι η ανήλικη διατηρούσε επαφές με έναν 30χρονο άνδρα. Η ανήλικη φέρεται να αποκάλυψε στην κοινωνική λειτουργό ότι βρέθηκε σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν από τους οποίους βρέθηκε μάλιστα για ώρες κλεισμένη σε δωμάτιο.

Το ανήλικο κορίτσι φέρεται επίσης να ανέφερε, σε συνομιλία με την αδερφή της, ότι είχε συμφωνήσει με τον 30χρονο να εκδίδεται για 100 ευρώ. Όπως είπε, θα της παρέχουν επιπλέον σπίτι στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου θα γίνονται και οι ερωτικές συνευρέσεις.

Η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο των ανδρών, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα, για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα των παιδόφιλων έπαιρνε συχνά από το ίδρυμα την ανήλικη μαθήτρια, με τη θέλησή της, και την επέστρεφε μετά από λίγες ώρες. Στο παρελθόν πάντως έχουν γίνει αρκετές δηλώσεις εξαφάνισης (εκούσιας διαφυγής) της ανήλικης και το  Χαμόγελο του Παιδιού είχε προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών ειδοποιήσεων, αλλά η 14χρονη συνήθιζε να επιστρέφει στη δομή.

Οι ειδήσεις σήμερα

Παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Απομακρύνεται από την αυτοδυναμία και παίζει καθυστέρηση ο Μητσοτάκης

Ο υψηλός συμβολισμός της συνάντησης Σι-Πούτιν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago