Κοινωνία

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο πλάνο εκκίνησης των σιδηροδρόμων – Ποια προβλήματα επισημαίνουν

Προετοιμασίες για την επανεκκίνηση των δρομολογίων σε σιδηρόδρομο και προαστιακό, για αύριο Τετάρτη, κάνει η κυβέρνηση για αύριο, την ίδια ώρα, ωστόσο, με παρέμβασή τους οι μηχανοδηγοί θέτουν εν αμφιβόλω το κυβερνητικό σχέδιο. Στην επιστολή του προς την διαχειρίστρια εταιρία Hellenic Train, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης αναδεικνύει εννέα σοβαρά σημεία για τα οποία επισημαίνει ότι χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Έτσι, παρά τις ανακοινώσεις και τις δεσμεύσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, οι μηχανοδηγοί περιγράφουν μια κατάσταση στο δίκτυο, σαφώς διαφορετική από την εικόνα περιγράφουν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις Μεταφορές, και το Μαξίμου. Οι μηχανοδηγοί υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για τη μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας και σημειώνουν ότι απαιτούνται παρεμβάσεις για την άμεση επίλυση σοβαρών θεμάτων σε εννέα σημεία του δικτύου.

Αναλυτικά, στην επιστολή προς την Hellenic Train, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, αφού αναφέρεται πρώτα στις προειδοποιήσεις που εγκαίρως έχει κάνει προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας (Φωτοσήματα – Τηλεδιοίκηση – ETCS), επισημαίνει εννέα σημεία χωρίς την επίλυση των οποίων, όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί να ξεκινήσουν δρομολόγια σε αυτά τα σημεία.

Αυτά είναι:

Για την γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη (Στρυμόνα)  λειτουργία των επικοινωνιών σε όλη την διαδρομή  και όλων των ΑΣΙΔ (Με φύλαξη σε  όσες δεν λειτουργούν ή  κατάργηση τους ). Άρση των βραδυποριών των 6-10  χλμ  και αποκατάσταση της υποδομής σε αυτά τα σημεία.

Γραμμή Πλατύ-Φλώρινα. Δυνατότητα επικοινωνίας  σε όλη την διαδρομή, επάνδρωση σταθμού Έδεσσας (σύρτης ασφαλείας), καθώς και χορήγηση των πιστοποιητικών καταλληλότητας γεφυρών (πότε ελέγχθηκαν τελευταία φορά). Έλεγχος της υποδομής στο χμ σημείο 142.000 εως 152.00 όπου έχει τεθεί βραδυπορία 40 χλμ,  λόγω κατολισθήσεων.

Γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη. Χορήγηση πιστοποιητικά καταλληλότητας γεφυρών, πλήρεις επικοινωνίες κατά μήκος της γραμμής .

Άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη . Γραπτή βεβαίωση για την διέλευση απο σήραγγες (Τέμπη, Πλαταμώνας) όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα από την Πυροσβεστική κατά τον τελευταίο έλεγχο της  και δυνατότητα επικοινωνίας εντός αυτών (με πιστοποιημένο σύστημα επικοινωνίας). Αποκατάσταση επικοινωνίας όπου υπάρχουν προβλήματα (πχ Ορφανά –  ΣΣ Λάρισας- Ευαγγελισμός).

Προαστιακός Πειραιάς – Κιάτο. Γραπτή βεβαίωση για την διέλευση απο σήραγγες, όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα από την Πυροσβεστική κατά τον τελευταίο έλεγχο της, φωτισμός  και δυνατότητα επικοινωνίας εντός αυτών (με πιστοποιημένο σύστημα επικοινωνίας).

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη. Επάνδρωση με σταθμάρχη του σταθμού Ξάνθης, λειτουργία- φύλαξη όλων των ΑΣΙΔ, διασφάλιση επικοινωνίας. (με πιστοποιημένο σύστημα επικοινωνίας)

Λάρισα – Βόλος. Λειτουργία- φύλαξη όλων των ΑΣΙΔ.

Οι συρμοί ΑEG να τεθούν εκτός κυκλοφορίας καθώς παρουσιάζουν διαρκή προβλήματα κατά την πορεία, μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών. H Ηellenic Train να διασφαλίσει   ότι το τροχαίο υλικό που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην πρώτη φάση  θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό για την ασφάλεια όλων  και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Άμεση λειτουργία του GSMR εφόσον αυτό έχει πιστοποιηθεί.

Σημειώνει επίσης ότι ο ΟΣΕ οφείλει να φροντίσει άμεσα και να  ενημερώσει γραπτώς εντός 10 ημερών για τον σχεδιασμό του για την εκπόνηση σχεδίου εκχόρτωση των γραμμών σε όλη την σιδηροδρομική υποδομή. 

Οι ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν τακτική οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών – Λήγουν τις καταλήψεις, αλλά όχι τις κινητοποιήσεις

Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές ρεύματος -Αισθητές μειώσεις στα τιμολόγια τον Απρίλιο

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago