Πολιτική

Δημήτρης Μάντζος: Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη, αλήθεια, απαντήσεις

«Το διακύβευμα δεν είναι η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σαν να μη συνέβη τίποτα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη, αλήθεια, απαντήσεις. Ελπίζουμε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να γίνει σε ένα κλίμα τέτοιο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για απαντήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τις υποδομές και το κράτος σε αυτήν τη χώρα μπορεί και οφείλει να είναι όσο πιο γενική και διαχρονική γίνεται. Τόνισε, ωστόσο, ότι αντιθέτως η συζήτηση για τις ευθύνες και τους υπευθύνους της τραγωδίας πρέπει να είναι ειδική, συγκεκριμένη, απολύτως εξειδικευμένη σε πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις με όρους νομικούς.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο εγκληματικό αποτέλεσμα: 57 νεκρούς σε καιρό ειρήνης. Ναι στη συζήτηση για το κράτος όχι στη διάχυση ευθυνών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέτοντας μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία ζήτησε απαντήσεις:

«Γιατί υπήρξε υπερβολική καθυστέρηση στην εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, που αν λειτουργούσε θα είχε σώσει 57 συμπολίτες μας; Γιατί δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλίδες στο ενδιάμεσο, μέχρι την εγκατάσταση; Γιατί σταμάτησε το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα κεντρικά του ΟΣΕ; Γιατί αγνοήθηκαν όλα τα σήματα κινδύνου από τους εργαζομένους, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων που μιλούσε για το κορυφαίο σε θνησιμότητα σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη; Γιατί οι ελλείψεις στο προσωπικό του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ δεν αναπληρώθηκαν παρά μόνο με ρουσφετολογικές διαδικασίες μετατάξεων μέσα από την κινητοποίηση με τροποποίηση εκ των υστέρων του ορίου ηλικίας για τη μετάταξη;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε τέλος πώς υπάρχει μία αδιάσπαστη αλυσίδα κομματοκρατίας κι αναρωτήθηκε «γιατί έχει επιδειχθεί τέτοια προκλητική ανοχή σε μία σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση που έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

Οι ειδήσεις σήμερα

Παγκόσμια ανησυχία για τις τράπεζες «δείχνει» η κινητοποίηση για διάσωση της Credit Suisse – Η στροφή των κεντρικών τραπεζών

Tσίπρας: Γιατί λένε ψέματα πως λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, που είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019; (video)

Φταίνε ο σταθμάρχης και… οι προηγούμενοι για τα Τέμπη είπε ο Καραμανλής στην «απολογία» του

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago