Πολιτική

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πετάξει το “μπαλάκι” της ευθύνης σε όλους τους προηγούμενους

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους. Είναι ένα τραύμα που δεν κλείνει ποτέ και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από στήριξη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «όλος ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, βιώνει αυτές τις μέρες το δικό του πένθος και τη δική του δυσκολία. Χρειάζεται δύναμη σε όλους μας, αυτή η τραγωδία μας τραβά πίσω στις δικές μας απώλειες. Και μας έχει κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς».

Στην ερώτηση για το κατά πόσο λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, μετά και τις σχετικές δηλώσεις Γεραπετρίτη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «σε ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ίδιος ο ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το καλοκαίρι του 2019, το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα καταστράφηκε και έκτοτε δεν λειτουργούσε». «Αντίστοιχη πληροφορία μεταφέρουν και ρεπορτάζ που έχουν γίνει στην περιοχή, αλλά και οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πορεία των τρένων θα μπορούσε να είναι ορατή και το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», πρόσθεσε η ίδια.

Η Πόπη Τσαπανίδου είπε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει το έργο της», εκφράζοντας παραλλήλως την ελπίδα «η κυβέρνηση να μην επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση τη συγκάλυψη». Όσον αφορά τη σύμβαση για το συνολικό έργο της τηλεδιοίκησης, σημείωσε ότι «αυτό που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 από την κυβέρνηση Σαμαρά μία σύμβαση εξαιρετικά “μπερδεμένη”, για παράδειγμα πολλά από τα υλικά που ήταν εφαρμοσμένα στις γραμμές ήταν προβληματικά, δεν λειτουργούσαν».

Πρόσθεσε επίσης ότι «για να λειτουργήσει βέβαια η τηλεδιοίκηση, χρειάζεται να υπάρχει διπλή γραμμή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραδόθηκε η διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή  Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με γέφυρες και τούνελ». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «όπως δείχνουν επίσημα έγγραφα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση το 2019, το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%» καθώς και ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μία σύμβαση ξεκάθαρη, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα, για να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε, παραλλήλως, ότι «αφού η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είχε μπροστά της ένα “χάρτη” με τα προβλήματα του έργου, γιατί δεν τα αντιμετώπισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια;» για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε τέσσερα χρόνια για να τα φτιάξει. «Αντίθετα», τόνισε, ότι τώρα «την ευθύνη τους προσπαθούν να την πετάξουν “μπαλάκι” σε όλους τους προηγούμενους».

Επισήμανε τέλος ότι «η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να σχολιάσουμε δημοσκοπήσεις και να μιλήσουμε για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει» και ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα έρθει, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα πρόγραμμα που θα αφορά και την ασφάλεια του πολίτη, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας».

Οι ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν αναρωτήθηκε ο Μητσοτάκης ποιο στέλεχος της ΝΔ έκανε ρουσφέτι στον σταθμάρχη Λάρισας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο σε 72 και 120 δόσεις

Κεντρικές τράπεζες και ΕΚΤ μπροστά σε δύο «σενάρια καταστροφής»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago