Πολιτική

Οργή από την ΑΔΕΔΥ – Καταγγέλλει κυβερνητική προβοκάτσια και καλεί στην αυριανή απεργία

Την οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναπαράχθηκε από πολλά sites, δημιουργώντας σύγχυση γύρω από την αυριανή απεργία. Η  ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει προβοκάτσια από την πλευρά της κυβέρνησης και παραπληροφόρηση από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, μετά την κατακραυγή, αναγκάστηκε να επανορθώσει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με τον πηχυαίο τίτλο «Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ» οδήγησε σε δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για αύριο Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην απεργία της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια δίδονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Σημειώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη (και όχι καταχρηστική) την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο Βορίδη και όχι τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ίδια ημέρα. Μάλιστα πληροφορίες από την ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι η αποχή-απεργία αναμένεται να επαναπροκηρυθχεί, ενώ σημειώνεται ότι η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, δηλαδή ως προς το σκέλος της απουσίας διαπραγμάτευσης με τον ΟΜΕΔ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει παραπληροφόρηση και προβοκάτσια από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών  και ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν σχετίζεται με τη γενική απεργία της Πέμπτης, η οποία θα γίνει κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής δε θα περάσει!

Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές. Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.

Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη. Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ. Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων του «νόμου Βορίδη». Στο δικαστήριο προσέφυγαν ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης -συνεχίζοντας ένα «ρεσιτάλ» κατά απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα- καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η απεργία-αποχή κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη ως προς το σκέλος της απουσίας διαπραγμάτευσης με τον ΟΜΕΔ, όπως απαιτεί ο «νόμος Χατζηδάκη». Την ίδια ώρα πληροφορίες από πλευράς ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι η απεργία-αποχή θα επαναπροκηρυχθεί.  

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή τη δικαστική απόφαση, αναφέρθηκε σε οξύ ύφος κατά της απεργίας-αποχής, επιμένοντας στην κυβερνητική γραμμή στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα «μάζεψε» το Υπ. Εσωτερικών

Αργά το βράδυ της Τρίτης ήρθε και η επανόρθωση από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αφαίρεσε την ημερομηνία της 16ης Μαρτίου από το αρχικό κείμενο και διευκρίνισε στον τίτλο ότι πρόκειται για την απεργία από την αξιολόγηση.

Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για λάθος εκ παραδρομής και επιμένουν στην… ουσία ότι « η ΑΔΕΔΥ στην παρούσα συγκυρία προκήρυξε απεργία για την αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago