Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Καραμανλής να απαντήσει στη Βουλή αν δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα όταν μας εγκαλούσε για ντροπή

Βολές κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, που παραιτήθηκε, αλλά και κατά της υπόλοιπης ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών που είναι ακόμα στη θέση της, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ. «Αυτοί είναι που πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή της Βουλής για να δώσουν απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το βασικό που πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό το διάστημα είναι πρώτα απ’ όλα να ακούσουμε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια φώναζαν για τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο και προειδοποιούσαν για αυτό που έρχεται» είπε αναφερόμενος στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι το 2021 και το 2022 είχαν στείλει τρία εξώδικα και προς το Υπουργείο Μεταφορών. Διερωτήθηκε μάλιστα «πότε τους είδε πρώτη φορά του υπουργείο;» για να τονίσει στη συνέχεια ότι «τους είδε ο κ. Γεραπετρίτης προχθές και μάλιστα, αφού ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα για το σιδηρόδρομοι».

Παραλλήλως χαρακτήρισε «μεγάλη απρέπεια του κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο να μιλήσει για “συντεχνίες” και “εργατοπατέρες” που δήθεν κρατάνε πίσω την Ελλάδα», ενώ κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση για «μεγάλη αντίφαση και μεγάλη υποκρισία» στους χειρισμούς που ακολούθησαν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Η Δικαιοσύνη που διερευνά την υπόθεση μπορεί να ορίσει τους καλύτερους εμπειρογνώμονες και το πόρισμά τους θα είναι ούτως ή άλλως στοιχείο της δικογραφίας. Γι’ αυτό προκαλεί ερωτήματα γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να συγκροτήσει τη δική της επιτροπή εμπειρογνωμόνων», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Για ποιο λόγο το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου που λειτουργούσε στα κεντρικά του ΟΣΕ, στην Καρόλου, μέχρι το ’20, έπαψε να λειτουργεί. Για ποιο λόγο σταμάτησε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα που μέχρι το ’19 υπήρχε. Για ποιο λόγο ο σταθμός της Λάρισας ο οποίος λειτουργούσε με 25 σταθμάρχες έμεινε με 10 και μάλιστα σε μια κρίσιμη βάρδια υπήρχε μόνος του ένας άνθρωπος χωρίς την κατάλληλη εμπειρία. Όταν σε μία τέτοια θέση βρίσκεται ένας άνθρωπος χωρίς την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και με όλες τις παρατυπίες που από ό,τι φαίνεται έγιναν για να βρεθεί εκεί, δεν είναι ανθρώπινο λάθος, είναι συστημικό λάθος».

Τέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Καραμανλή είπε: «Όταν 10 μέρες πριν το δυστύχημα ο κ. Καραμανλής στη Βουλή απαντούσε σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και φώναζε ότι είναι ντροπή να θέτουμε ζητήματα ασφάλειας για το σιδηρόδρομο, δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα;». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «σε αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις οι χιλιάδες άνθρωποι που κατεβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο δρόμο».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στις γειτονιές οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Βαρουφάκης: Οι δράστες δεν ήταν αναρχικοί ή κομμουνιστές, ήταν μπράβοι της νύχτας

Ηχηρό χαστούκι από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών: Προδιαγεγραμμένο το δυστύχημα στα Τέμπη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago