Πολιτική

Δημοσκόπηση της Marc δίνει τη Ν.Δ. στο 29,6% με διαφορά 4,5 μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά – Αντιδράσεις για το χρόνο δημοσίευσης

Δημοσκόπηση της Marc παρουσιάστηκε στον Ant1 που κατέγραψε μεν τον αντίκτυπο του τρομερού δυστυχήματος στην εικόνα της κυβέρνησης σε μια περίοδο που αναμενόταν ο Κυρ. Μητσοτάκης να προκηρύξει νέες εκλογές, αλλά τον βγάζει «μπροστά» απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφανίζει καταλληλότερο απ’ τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιλογή να γίνει η δημοσκόπηση μόλις τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία, συγκεκριμένα το διάστημα 4-7 Μαρτίου, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στα social media αλλά και την διαφωνία του παρουσιαστή του σταθμού Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος είπε: «Πρέπει να σας πω, να εκφράσω, γιατί έχω κοντά 40 χρόνια στη δημοσιογραφία, την ένστασή μου, τη διαφωνία μου για το γεγονός ότι γίνεται και δημοσιεύεται μία δημοσκόπηση ενώ ακόμη γίνονται κηδείες, ενώ δηλαδή το θέμα είναι σε μία συναισθηματική έκρηξη για όλους μας».

Από πλευράς του ο κ. Θωμάς Γεράκης, ο επικεφαλής της Marc είπε πως η δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα θα προβαλλόταν τη Δευτέρα που πέρασε. «Δεν είμαι αυτόκλητος εγώ εδώ. Έχουμε να παρουσιάσουμε τη μηνιαία τακτική έρευνα του ΑΝΤ1» είπε μεταξύ άλλων.

Ως προς τα ευρήματα της δημοσκόπησης καταγράφεται μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 4,5%, για πρώτη φορά. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. από 32,5% φαίνεται να συγκεντρώνει 29,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο 25%, από 25,1% στην προηγούμενη μέτρηση.

Το 28,1% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 15,8% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 14,3% αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνεται κατά περίπου 10%. Εξακολουθεί ωστόσο να εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς το 38,9% έχει θετική γνώμη γι΄αυτόν, έναντι 28,5% για τον Αλέξη Τσίπρα. Στις αρνητικές γνώμες ο πρωθυπουργός είναι στο 60,3%, έναντι 70,9% που έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago