Πολιτική

«Φωτιές» στη Νέα Δημοκρατία από τις δηλώσεις Ρουσόπουλου για Καραμανλή

«Φωτιές» άναψαν, απ’ ό,τι φαίνεται, στην Νέα Δημοκρατία οι δηλώσεις Ρουσόπουλου σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Αν και ο Ρουσόπουλος δεν το είπε ευθέως,  εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε την άποψη ότι δεν θα πρέπει ο βουλευτής Σερρών να είναι στα ψηφοδέλτια, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον εαυτό του, στις εκλογές του 2009, όταν είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση Βατοπεδίου για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ξεκαθάρισαν ότι οι απόψεις που διατύπωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλου δεν απηχούν τις δικές του και εκφράζουν προσωπικά τον ίδιο τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μάλιστα  πηγή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις Ρουσόπουλου για τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εκφράζουν «προσωπικώς» τον κ. Ρουσόπουλο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επανήλθε με νέα δήλωσή του στην οποία ανέφερε ότι οι απόψεις του «δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων» και χαρακτήριζε ως «παράδοξη και περίεργη» την πληροφορία ότι ότι το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχε προβεί σε διευκρινίσεις.

«Παρ’ ότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό» ανέφερε στη νεότερη δήλωσή του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουσόπουλος ερωτώμενος για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές 2023 ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, είχε πει αρχικά στο Open: «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τα ερωτήματα για τη σύμβαση του υπουργείου Μεταφορών επί Καραμανλή με τη Hellenic Train

«Ηρακλής»: «Δώρο» Eurostat οι εγγυήσεις ύψους 18 δισ. για τις τιτλοποιήσεις

Σοβαρές ανησυχίες για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα από την επιτροπή LIBE

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago