Κόσμος

Νεα σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να ανακοινώσει σκληρά νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της παραλλαγής του κορωνοϊού Ομικρον.

Ο Ρούτε και ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιόνγκ θα συνοδεύονται από τον Γιάπ φαν Ντίσελ, επικεφαλής του ινστιτούτου δημόσιας υγείας RIVM, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Οι υπουργοί συναντώνται με τους επικεφαλής των περιφερειακών συμβουλίων ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου και θα λάβουν τελική απόφαση για τα μέτρα που θα ληφθούν το απόγευμα.

Η ομάδα διαχείρισης επιδημιών της κυβέρνησης συνέστησε σκληρό lockdown και το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν έχουν σχέση με είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και των καφέ, των σχολείων, των κινηματογράφων, των μουσείων και των κέντρων γυμναστικής.

Πρωθυπουργός και Υπουργός ξεκαθάρισαν νωρίτερα ότι δεν θα δίσταζαν να επιβάλουν περισσότερα μέτρα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το υπουργικό συμβούλιο είχε ζητήσει τη συμβουλή του Ινστιτούτου για τον τρόπο καταπολέμησης της παραλλαγής Ομικρον, η οποία τώρα αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των κρουσμάτων στο Άμστερνταμ. Ο φαν Ντίσελ εκτιμά ότι η Ομικρον θα μπορούσε να οδηγήσει σε 600 εισαγωγές σε νοσοκομεία την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 100 έως 125 ασθενών εντατικής θεραπείας, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα.

Η ολλανδική εκστρατεία για την ενισχυτική τρίτη δόση έχει γίνει πλέον μάχη με τον χρόνο, δήλωσε ο φαν Ντίσελ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Ολλανδία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που ξεκίνησαν μια εκστρατεία τρίτης δόσης και μέχρι στιγμής μόνο 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι την έχουν κάνει. Τα περιφερειακά κέντρα υγείας έδωσαν λίγο περισσότερες από μισό εκατομμύριο αναμνηστικές δόσεις την περασμένη εβδομάδα και μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 1,3 εκατομμύρια ραντεβού για τις επόμενες επτά ημέρες. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι όλοι όσοι θέλουν θα έχουν κάνει αναμνηστικό εμβολιασμό μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago