Πολιτική

Πλεύρης-Πρεζεράκος διαψεύδουν το Μαξίμου: Δεν έλαβε το υπουργείο Υγείας τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα για την κατάσταση των ΜΕΘ στη χώρα και κυρίως της επισήμανσης ότι υπήρξε ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο για τα σημαντικά ευρήματα τη επιστημονικής έρευνας.

Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαβεβαίωσε ότι η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού ή κάποιου στενού του συνεργάτη στο Μαξίμου αλλά η επανεμφάνιση Λύτρα ο οποίος με δηλώσεις του επανέλαβε ότι οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει για τα ευρήματα της μελέτης σε ανώτατο επίπεδο αλλά και την πίεση της αντιπολίτευσης, το Μαξίμου βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο» προκειμένου να απαντήσει για το ποιος τελικά είναι αυτός που είχε ενημερωθεί από τους καθηγητές.

Έτσι, η κυβέρνηση με διαρροή το απόγευμα της Παρασκευής κι αφού προηγήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα έριξε την ευθύνη στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, ισχυριζόμενη ότι αυτός έλαβε τη μελέτη.

Συγκεκριμένα, το Mega ανέφερε ότι «ο Παναγιώτης Πρεζεράκος παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα το Μάιο και την έβαλε στο συρτάρι». Η ίδια διαρροή ανέφερε ότι ούτε οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Θάνος Πλεύρης είχαν λάβει γνώση της μελέτης. Μάλιστα, σύμφωνα με ανάλογο ρεπορτάζ των «Νέων», ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου διέψευσε ότι συνέβη κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα το θέμα να λαμβάνει τραγελαφικές διαστάσεις και το ερώτημα «Ποιος πήρε τη μελέτη» να μένει αναπάντητο.

Αρχικά ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα iEidiseis ξεκαθάρισε: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα». Μάλιστα, όταν ξαναρωτήθηκε από το μέσο ο ίδιος ήταν κάθετος: «Έχω άγνοια για τη μελέτη».

Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, ανέφερε και ο υπουργός ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού, έτους 2022. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα και, δεν υπάρχει κατάθεση της συγκεκριμένης μελέτης

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago