Κοινωνία

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε συλλαλητήριο καλεί στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ώστε να αποδοθεί», όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο» στην τραγωδία στα Τέμπη. Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει επίσης η ΑΔΕΔY, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΠΟΘΑ, πλήθος συνδικάτων και ομοσπονδιών, καθώς και οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς.

Σημειώνεται ότι τα τρία σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) παρουσία των εργαζομένων, αποφάσισαν ομόφωνα τη επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας (Σάββατο-Κυριακή), καθώς και τη διοργάνωση του σημερινού συλλαλητηρίου.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, προκειμένου να μην βρεθούν ποτέ ξανά, εργαζόμενοι στα τρένα και πολίτες, με μια τέτοια ολέθρια τραγωδία.

«Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο Σύνταγμα και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη νεολαία και όλο το λαό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα απηύθυνε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Την σαρανταοκτάωρη απεργία των σωματείων στην Hellenic Train στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. «Καμία ανοχή στην εγκληματική απάθεια όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά να αγνοούν επί σειρά ετών τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων. Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί απεργούν και η φωνή τους πρέπει να εισακουστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ.

Για συμμετοχή στο κυριακάτικο συλλαλητήριο καλούν επίσης πλήθος συνδικάτων, ομοσπονδιών, φορέων και συλλογικοτήτων, ανάμεσά τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος  – Ακροάματος (ΠΟΘΑ), καθώς και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Τη νέα 48ωρη απεργία των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο στηρίζει και το  Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και καλεί τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να πάρουν μέρος μαζικά στο αυριανό, παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο παλλαϊκό συλλαλητήριο. Στη  συγκέντρωση καλεί και το ΜέΡΑ 25 καθώς και οργανώσεις, συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι ειδήσεις σήμερα

Δεν έμεινε ούτε μία ημέρα ο Ζηλιασκόπουλος στην Επιτροπή Γεραπετρίτη – Παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Αντιδρούν τα κόμματα στην Επιτροπή Γεραπετρίτη – Δεν ξέρουν τι θα κάνουν ούτε τα μέλη της

Νέα τραγική αποκάλυψη: Δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας στα τρένα;

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago