Αθλητικά

Η «Ομικρον» κάνει άνω κάτω την Premier League, που ελπίζει να μη διακόψει

Οι μισοί από τους αγώνες της Premier League (του αγγλικού πρωταθλήματος) του Σαββατοκύριακου έχουν πλέον αναβληθεί λόγω έξαρσης του Covid-19, ενώ δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν ακόμα και μια προσωρινή διακοπή της διοργάνωσης.

Τα τελευταία παιχνίδια που αναβλήθηκαν είναι τα: Σαουθάμπτον – Μπρέντφορντ, Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Χαμ – Νόριτς και Έβερτον – Λέστερ. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπράιτον προγραμματισμένος επίσης για το Σάββατο ακυρώθηκε, μαζί με το παιχνίδι της Λέστερ Σίτι με την Τότεναμ την Πέμπτη, που ήταν μέρος του προγράμματος μιας εμβόλιμης αγωνιστικής.

Την Τετάρτη, το αφεντικό της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, ζήτησε να αναβληθούν οι αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας αυτού του Σαββατοκύριακου για να επιτρέψουν στους συλλόγους να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα – αλλά οι διοργανωτές μέχρι στιγμής αντιστέκονται σε αυτή την πρόταση. «Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι προς το παρόν προγραμματισμένοι να γίνουν κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Premier League.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ Φαμπίνιο, Κέρτις Τζόουνς και Βίρτζιλ βαν Ντάικ έχασαν επίσης τον αγώνα της Πέμπτης με τη Νιούκαστλ μετά από θετικά τεστ, αν και ο προπονητής της Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι ο σύλλογος δεν ζήτησε αναβολή. «Ειλικρινά, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι ακριβώς είναι οι κανόνες, αλλά φυσικά με τρεις παίκτες εκτός και αυτή την ομάδα δεν θα ζητούσαμε να μην παίξουμε ποδοσφαιρικό αγώνα», είπε ο Κλοπ στη βρετανική τηλεόρασης.

Ο Γερμανός προπονητής – ο οποίος είπε ότι όλοι οι παίκτες του είναι διπλοεμβολιασμένοι και κάποιοι έχουν κάνει και ενισχυτική δόση – είπε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος «μάλλον δεν είναι το σωστό μέτρο», αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία με το πρόγραμμα. Ο συμπατριώτης του Τόμας Τούχελ της Τσέλσι είπε ότι δεν είναι στο χέρι του να κρίνει τις όποιες αποφάσεις, ζήτησε όμως να υπάρξει σαφήνεια και διαφάνεια, αφήνοντας υπονοούμενα για πολύ περίπλοκες διαδικασίες.

Το κριτήριο για μια αναβολή αγώνα είναι εάν ένας σύλλογος με κρούσματα Covid έχει λιγότερους από 14 παίκτες διαθέσιμους, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματοφύλακα – αλλά το διοικητικό συμβούλιο της Premier League θα εξετάσει παράγοντες, όπως το αν το προπονητικό κέντρο ήταν κλειστό με αποτέλεσμα οι παίκτες να μη μπορούν να προετοιμαστούν σωστά. Στόχος είναι να συνεχίσουν να λαμβάνονται αποφάσεις κατά περίπτωση. Ο άλλος αγώνας της Πέμπτης μεταξύ της Τσέλσι και της Έβερτον πραγματοποιήθηκε επίσης παρά το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες της ομάδας του Λονδίνου βρέθηκαν θετικοί – οι Ρομέλου Λουκάκου, Τίμο Βέρνερ, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι και ο τραυματίας Μπεν Τσίλγουελ.

Το ζήτημα αποκτά πλέον και πολιτικές διαστάσεις, αφού πολλοί ρίχνουν μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση για την χαλαρότητα, με την οποία έχει αντιμετωπίσει κατά διαστήματα την πανδημία. Για τους φίλους του ποδοσφαίρου μια διακοπή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ήταν καταστροφική, αφού το διάστημα αυτό παραδοσιακά στην Αγγλία γίνονται απανωτοί αγώνες, μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα και πολλές οικογένειες «γιορτάζουν» μαζί στα γήπεδα, ενώ ένα εισιτήριο αγώνα αποτελούσε πάντα το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο και για τα παιδιά.

Ενας άλλος θρύλος της Λίβερπουλ και προπονητής σήμερα της Αστον Βίλλα, ο Στίβεν Τζέραρντ δήλωσε ότι καταλαβαίνει την λαχτάρα των οπαδών, αλλά «πρέπει να ληφθούν υπόψη η υγεία και η ασφάλεια των παικτών». Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εμβολιασμένος και κάλεσε και τους οπαδούς να το κάνουν εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι οι όποιες αποφάσεις δεν θα ληφθούν υπό πολιτική πίεση.

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago