Πολιτική

Πρώτη επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Σωτηρία: Τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την πανδημία – ξεκινάμε εκστρατεία για το εμβόλιο

Νέα εκστρατεία για να σπάσει ο φόβος για το εμβόλιο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σωτηρία. «Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο», είπε.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Από την ενημέρωση που είχαμε εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όπως είναι άλλωστε και τα στοιχεία του ECDC.Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα Πολίτη , ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνοόπλο που μας έχει χαρίσει η επίστημη, να κάνει το εμβόλιο.

Σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία που έχουμε 17 διασωληνωμένους, ένας μόνο είναι εμβολιασμένος. Σήμερα στην Πορτογαλία έχουμε 15 νεκρούς κάθε μέρα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 100, διότι εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη.

Άρα είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει.

Δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθυνες τοτ πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης.

Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη.

Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας»

Τετ-α-τετ Ανδρουλάκη – Σακελλαροπούλου

Αμέσως μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μια συνάντηση που δεν ήταν μόνο εθιμοτυπική, αλλά είχε κι ουσιαστικό περιεχόμενο.

Όπως δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συζήτησαν για την προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επίσης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη πρωτοβουλία του να θέσει στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέμα εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία. «Είναι αδιανόητο μία χώρα, η οποία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά είναι και ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή από τον Νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή, να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ακόμη πως ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία συνεννόηση και μία σύνθεση απόψεων για μεγάλα θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια. «Είναι κρίσιμο όλα τα κόμματα σε αυτή την περίοδο να σκεφτούν ότι η σταθερότητα της περιοχής είναι πάρα πολύ κρίσιμη», σημείωσε.

Τέλος, είπε πως συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες, την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της πανδημίας». «Πρέπει αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια», τόνισε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago