Πολιτική

Αλλάζει και τα εκλογικά σχέδια του Μαξίμου η εθνική τραγωδία – Ποιες νέες ημερομηνίες ακούγονται για τις εκλογές

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, τσαλακώνοντας με τις τραγικές συνέπειές της την εικόνα του πετυχημένου που επιχειρούσαν να περάσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι αλλάζει και ο εκλογικός προγραμματισμός του Μαξίμου και ακούγονται πλέον νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η τραγωδία στα Τέμπη άλλαξε τα άμεσα σχέδια του πρωθυπουργού, καθώς ανέβαλε τις προγραμματισμένες για την ίδια ημέρα επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη και στο Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος, όπου, προφανώς και θα παρουσίαζε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών. Δείγμα είχε δώσει άλλωστε, ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Ε65, είχε αναφέρει ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των σιδηροδρόμων.

Λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη αναβλήθηκε όμως και το προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ένα θέμα, το οποίο, αν και ο ίδιος ο Μητσοτάκης το αποσυνδέει από τις εκλογές, θα το ήθελε λυμένο στην προεκλογική εκστρατεία του.

Με βάση τα παραπάνω η σχεδόν βέβαιη μέχρι τις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωση του κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των εκλογών στο πανηγυρικό Υπουργικό Συμβούλιο της 10ης Μαρτίου φαίνεται ότι μετατίθεται χρονικά. Έτσι όμως, αναγκαστικά η Κυριακή 9 Απριλίου δεν φαίνεται να είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες και πλέον έχει ενεργοποιηθεί το άλλο σενάριο που θέλει πρώτες εκλογές στις 14 ή στις 21 Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμούσε άλλωστε εξαρχής αυτές τις ημερομηνίες, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Προκειμένου όμως να αποφύγει την παρατεταμένη φθορά, από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο των υποκλοπών και από τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, φέρεται ότι είχε δεχθεί την 9η Απριλίου.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει ληφθεί απόφαση, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένει το Σαββατοκύριακο για να σταθμίσει όλες τις παραμέτρους, υπό τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Εξάλλου, εκτός από το προαναφερόμενο σενάριο, το οποίο φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί, υπάρχουν και οι εκτιμήσεις οι εκλογές να πάνε δύο εβδομάδες πίσω και οι πρώτες κάλπες να στηθούν αντί για τις 9 στις 23 Απριλίου. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δεύτερες εκλογές, εάν προκύψει τέτοια ανάγκη, θα γίνουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Οι ειδήσεις σήμερα

Οικονόμου: Κάναμε πολλά για τους σιδηροδρόμους – Σε βάθος εικοσαετίας οι ευθύνες

Ποινική δίωξη στον σταθμάρχη Λάρισας – Παραδέχεται το μερίδιο της ευθύνης του, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος

Στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Τσίπρας – Προαναγγελθείσα τραγωδία» περιέγραψαν οι εργαζόμενοι (video)

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago