Πολιτική

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Παρελθόν αποτελεί από το κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μετά τη βαριά σκιά που ρίχνει η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά» αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Στην ίδια δήλωση ο υπουργός Μεταφορών αναφέρει πως «όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη» και προσθέτει: «Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη».

Κλείνοντας την δήλωσή του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τονίζει ότι για τους παραπάνω λόγους υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. «Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος» σημειώνει. Εκφράζει τέλος για άλλη μια φορά την οδύνη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων

Νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός είχε βρεθεί μαζί με τον πρωθυπουργό στον τόπο της τραγωδίας και είχε δηλώσει «σήμερα είναι πραγματικά μια θλιβερή μέρα και όλοι όσοι έχουμε βρεθεί εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας, διότι οι σκηνές που βλέπουμε είναι, πραγματικά, συγκλονιστικές. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους.  Γνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Εγώ, όμως, θέλω και είμαι υποχρεωμένος να πω ένα πράγμα: Ότι θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος. Ό,τι όμως, πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία, με αυτό τον τρόπο θα σας έλεγα, ότι βεβηλώνουμε τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.  Επομένως θα ήθελα να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και να μείνουμε σε αυτό που σας είπα, ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Σας ευχαριστώ πολύ».

Οι ειδήσεις σήμερα

«Πάμε και όπου βγει» – Σοβαρότατη καταγγελία επιβάτη του μοιραίου τρένου

Πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ: Τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή γιατί «δεν λειτουργεί τίποτα»

Nίκος Παππάς από τα Τέμπη: Τα ηλεκτρονικά συστήματα έπρεπε να λειτουργούν από το 2020 (video)

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago