Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την τοποθέτησή του στην Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές επαίνεσε τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ, κ.κ. Ράμμο και Μενουδάκο. Παραλλήλως όμως εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα πυρά του Νίκου Ανδρουλάκη στράφηκαν, ωστόσο, και εναντίον άλλων πολιτικών, αλλά και δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος εκπροσώπησε στην Επιτροπή την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, μιλώντας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για παρακρατικό μηχανισμό που η τωρινή κυβέρνηση δημιούργησε και από την αρχή προσπαθεί να συγκαλύψει. Παραλλήλως, σχολίασε καυστικά την μεθοδευμένη αδυναμία επικοινωνίας των πολιτών που παρακολουθούνται, τόσο νόμιμα από την ΕΥΠ όσο και με κακόβουλα λογισμικά, με τις ανεξάρτητες Αρχές, και εξήρε την συμβολή της PEGA και των υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου στην αποκάλυψη της αλήθειας.

«Προσωπική μου άποψη: αν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα είχαμε μάθει τίποτα. Θα ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό σας τιμά απεριόριστα. Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε και αυτό αποδεικνύεται από δύο στοιχεία. Πρώτον, μετά την παρακολούθηση Κουκάκη, γίνεται νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση πολιτών-θυμάτων που δεν έχει βρεθεί κάτι μετά την παρακολούθησή τους. Δεύτερον, μετά την δική μου αποκάλυψη της υπόθεσης του Predator και της παρακολούθησης του κινητού μου, γίνεται νόμος που επιτρέπει την ενημέρωση τρία χρόνια μετά. Άρα, μετά τι εθνικές εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη των ενόχων και του παρακρατικού μηχανισμού», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και πρόσθεσε: «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος Δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Δημητριάδης (ανιψιός του πρωθυπουργού) και η κα Βλάχου (εισαγγελέας ΕΥΠ) και ο κ. Κοντολέων (τότε διοικητής της ΕΥΠ). Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να “σταθεί” ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Αντ’ αυτού, αυτό που ζούμε είναι η απίστευτη αντίδραση μιας καθεστωτικής φιλοσοφίας. Αντί να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, τα θύματα και οι άτεγκτοι δικαστές που προσπαθούν να βρουν, να δώσουν στη δημοσιότητα το τι έχει συμβεί, γίνονται στόχοι ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην «στοχοποίηση» του κ. Ράμμου από συγκεκριμένα ΜΜΕ και υπουργούς της κυβέρνησης «γιατί κάνει τη δουλειά του».  Στη συνέχεια διερωτήθηκε «Προσωπικά, ξέρετε γιατί είμαι εδώ σήμερα;» για να προσθέσει: «Γιατί σε λίγη ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην επιτροπή JURI, την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με αίτησή μου από τον Νοέμβριο κρίνεται αν έχει καταπατηθεί η ασυλία μου από την παραβίαση του κινητού μου τηλεφώνου. Εδώ και ενάμιση μήνα ΜΜΕ που κυρίως στηρίζουν την κυβέρνηση εμφανίζουν αυτή τη νομική μου κίνηση ότι γίνεται – όπως λένε – επειδή φοβάμαι μην αρθεί η ασυλία μου από το Ευρωκοινοβούλιο, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα αυτά που έλεγαν μήνες πριν, ότι είμαι πράκτορας ξένων δυνάμεων, της Ρωσίας, της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, ανοησίες για να καλύψουν το παρακράτος που δημιούργησαν. Σε λίγη ώρα από τώρα, στην επιτροπή JURI, κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας μου και όχι η προστασία της», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης καλώντας όσους διακίνησαν σενάρια συνωμοσίας στη δημόσια σφαίρα τις προηγούμενες ημέρες να ζητήσουν συγγνώμη».

Σχολιάζοντας τέλος την επισήμανση του Χρήστου Ράμμου για το αποτέλεσμα της έρευνας της ΑΔΑΕ, ανέφερε: «Ο κ. Ράμμος είπε ότι έχει βρεθεί ο λογαριασμός που πλήρωσε το μήνυμα και δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία για την αποστολή του μηνύματος παγίδευσης στο κινητό μου. Πότε δόθηκαν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη; Για να δούμε και τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι πρέπει επιτέλους μετά από οκτώ μήνες, να αξιολογήσουμε και αυτό. Δεν πρέπει, από τη στιγμή που έχουν δοθεί αυτά τα στοιχεία, να μάθουμε ποιος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού που έστελνε όλα αυτά τα μηνύματα, προσπαθώντας να εγκλωβίσει ανθρώπους με αυτό το κατασκοπευτικό υπερόπλο που λειτουργούσε στη χώρα μας, το Predator;»

Οι ειδήσεις σήμερα

Το σχόλιο του Μητσοτάκη για την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη

Στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας Σερβίας-Κοσόβου

Αποκαλύψεις φωτιά στην PEGA – Τουλάχιστον 100 πρόσωπα είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση με το Predator

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago