Πολιτική

Το μήνυμα της διαγραφής Κουρουμπλή, το μείζον θέμα με τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ και η εμμονή της ΝΔ με τον Πολάκη

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα και με την κίνηση αυτή έβαλε τη σφραγίδα του στην αποχώρηση του βουλευτή.

Πλέον η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μετρά 85 βουλευτές με τους ανεξάρτητους βουλευτές στη Βουλή να είναι τρεις: ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (διεγράφη από τη ΝΔ), η Κωνσταντίνα Αδάμου (έφυγε από το ΜέΡΑ25) και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Έμπρακτη αποδοκιμασία από τον Τσίπρα

Η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αποδοκιμασία στο φραστικό παραλήρημα του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή, όπου και αποκάλεσε δολοφόνους τους κυβερνητικούς βουλευτές αναφερόμενος στους θανάτους εκτός ΜΕΘ από τον κορωνοϊό.

Στην πραγματικότητα εκτιμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, καθώς σε μια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φέρει με την πλάτη στον τοίχο την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα το φραστικό επεισόδιο στη βουλή με πρωταγωνιστή τον Π. Κουρουμπλή ήταν αν μη τι άλλο μια επικοινωνιακή τρικλοποδιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι οι εκτός από τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια της Βουλής πήραν αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

Εξάλλου είναι πολλοί αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ως κίνηση «ματ» την κίνηση αυτή και για τη συγκυρία που έγινε και για τα μηνύματα που έστειλε, αλλά και γιατί εκτιμάται πως ο Πρόεδρος δε διστάζει να αποπέμψει μέλη που προέρχονται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ για τα οποία δεν έπαψαν ποτέ οι εσωκομματικές τριβές στην Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μην κρύβεστε πίσω από χυδαιότητες

Ακολουθήσαν ανακοινώσεις από κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση για το θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επανέρχεται στο μέιζον ζήτημα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα για τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ, όπου και ζήτησε από την κυβέρνηση «να πράξει το αυτονόητο και να πάψει να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κυβερνητικού εκπροσώπου εγκαλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι «ενώ είχε ενημερωθεί έλεγε ψέματα για την θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Περιμένουνε κατέληγε η ανακοίνωση, να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

ΝΔ: Και άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα, αλλά δε διαγράφηκε..

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τη διαγραφή του κ.Κουρουμπλή από την ΚΟ του κόμματος, του επισημαίνει ότι “κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε”, εννοώντας τον κ. Πολάκη. “Προφανώς το “alter ego” έχει άλλη αντιμετώπιση” σημείωσε η ΝΔ.

Ο κ.Πολάκης σε ανάρτηση του στο FB με αφορμή την αναβολή κάποιων χειρουργείων είχε γράψει στις 29 Νοεμβρίου: “Είστε δολοφόνοι”.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωση:

“Προς κ. Τσίπρα:

Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε.

Προφανώς το «alter ego» έχει άλλη αντιμετώπιση”.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago