Πολιτική

Στα άκρα οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη: Με τον Ραγκούση τον αντικατέστησε ο Τσίπρας- Την Τρίτη οι αποφάσεις

Ο Βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Κουμουνδούρου και προχώρησε σε νέες αναρτήσεις, οι οποίες, πέραν της αρχικής απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, οδήγησαν στην άμεση αντικατάστασή του ως επικεφαλής του Τομέα Διαφάνειας.

Η συνέχιση όμως των προκλήσεων εκ μέρους του, και η ζημιά που προκλήθηκε στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, έναν μήνα πριν τις εκλογές, φέρνουν τον Παύλο Πολάκη αντιμέτωπο και με την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.  Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα Πολάκη να συζητείται, αύριο Τρίτη, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, η οποία θα γίνει σε διευρυμένη σύνθεση.

Στη συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται ότι θα ζητήσει την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη, πέρα από την κριτική στελεχών για τον αυθόρμητο και ενίοτε ακραίο τόνο των αναρτήσεων του βουλευτή, διαταράχθηκαν σοβαρά κατά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπου ο βουλευτής Χανίων θέλησε να έχει ενισχυμένο και πρωτεύοντα ρόλο έναντι των κομματικών οργάνων. Το ποτήρι ξεχείλισε, ωστόσο, με την ανάρτησή του την Κυριακή, μέσω τις οποίας  στοχοποιούσε προσωπικά δικαστές και δημοσιογράφους, σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης του Νίκου Παππά στο ειδικό Δικαστήριο.

Η Κουμουνδούρου ενοχλήθηκε έντονα από το περιεχόμενο της ανάρτησης, το οποίο ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η απόφαση «είναι σεβαστή, αν και απέχει από την αλήθεια». Το δε ύφος της ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την επίσης διατυπωμένη θέση του κόμματος για ΄πολιτική κριτική αντιπαράθεση, με βάση τις θέσεις του κόμματος και χωρίς προσωπικές εξάρσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, και συνεκτιμώντας τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η ανάρτηση Πολάκη για το “βαθύ κράτος” (έχει κινηθεί και έρευνα για την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων), αλλά και την αναμενόμενη αξιοποίησή της από το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, έστειλε αμέσως τις προειδοποιήσεις του στον βουλευτή και πρώην υπουργό.

Η νέα αντίδραση όμως του Παύλου Πολάκη και η απάντησή του ότι δεν συνδιαλέγεται με «κύκλους», αλλά με τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν από το «θέτει εαυτόν εκτός κόμματος» στον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια και στην αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ραγκούση ως επικεφαλής του Τομέα Διαφάνειας. Ενέργειες, οι οποίες έγιναν με άμεσες αποφάσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Οι ειδήσεις σήμερα

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Στους δρόμους και αυτή την εβδομάδα καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό

Υψηλοί τόνοι στον δρόμο προς τις κάλπες: Τα διλήμματα και η στρατηγική Μητσοτάκη και Τσίπρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago