Πολιτική

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με τις δηλώσεις Κουρουμπλή περί «δολοφόνων»

Στο «κόκκινο» ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού 2022, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δολοφόνους με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κουρουμπλής.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων από την κυβερνητική παράταξη η οποία αντέδρασε με σφοδρότητα αλλά και τους εκπροσώπους της ήσσονος αντιπολίτευσης που καταδίκασαν ρητά τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή.

Με έκδηλη την οργή στο πρόσωπό του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για «πρωτοφανή αθλιότητα» και ζήτησε να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν έλαβε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε αποστασιοποιημένος από τον κ. Κουρουμπλή, ωστόσο, υπογράμμισε ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

«Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και συγκλονιζόμαστε γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα και ασκούμε συγκεκριμένη έντονη κριτική. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να πάρουμε απαντήσεις. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για πολιτικές ευθύνες ανοίγει ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες… Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μια άστοχη φράση κάντε το» είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο έχει λεχθεί» που κινείται στα όρια της προτροπής προς κάποιους έξαλλους εκτός του Κοινοβουλίου να προβούν σε εγκληματικές πράξεις.

«Πυροδοτούμε κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά των αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου και στιγματίζω τον βουλευτή με μομφή με όσα αποκρουστικά απηύθυνε», είπε ο κ. Τασούλας και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως παρά τις συστάσεις δεν ανακάλεσε.

«Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τελειώσει εδώ, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τον κύριο Τσίπρα που οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Γ. Οικονόμου: Οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα το βουλευτή του, που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ, είπε τους συναδέλφους σας δολοφόνους, τους εκπροσώπους του 39% του ελληνικού λαού… Να τον αποδοκιμάσει, να τον οδηγήσει στην αίθουσα εδώ και να ανακαλέσει με λόγια, διαφορετικά η υπευθυνότητα επιβάλλει να τον απομακρύνει, να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική σας ομάδα… Διαφορετικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο ανέχεται, αλλά και κατευθύνει τέτοιες από συμπεριφορές. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον κύριο Τσίπρα

Τον Παναγιώτη Κουρουμπλή άδειασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Ν. Φίλης: Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και στην οργή του γιατί έχει χάσει φίλους.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago