Πολιτική

Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης, δεν τόλμησε να τα βάλει μαζί μου και κυνηγάει υπουργούς μου

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε ένοχος ο Νίκος Παππάς, παρά την εισήγηση της εισαγγελέως για πλήρη απαλλαγή, άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο τη Δικαιοσύνη, ενώ το θέμα σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, σύμφωνα με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, είναι εκτεθειμένος για την στήριξη που παρείχε στον πρώην υπουργό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξε πάντως την σιωπή, αλλά απάντησε και, σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, έβαλε στο κάδρο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε επίθεση, αποκαλώντας τον, μάλιστα, δειλό.

«Ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσθέτει επίσης ότι «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από τον φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος, ωστόσο, στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός «έχει φαίνεται άλλη άποψη» και «δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός». Έτσι, συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, «για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει το σχόλιό του με μια προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός». Στο ίδιο πνεύμα έκλεινε και η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου, στην οποία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζοντας στο στόχαστρό του και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.   

Οι ειδήσεις σήμερα

Πολιτικές φωτιές από την απόφαση για τον Νίκο Παππά: Σεβαστή, αλλά αντίθετη με την αλήθεια η απόφαση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ. «πανηγυρίζει»

Κατάσχεση ξενοδοχείου από fund με την συνδρομή της ΟΠΚΕ -Πρωτοφανής βία και εικόνες ντροπής (video)

ΠΑΣΟΚ: Εκτεθειμένος ο Τσίπρας για την κάλυψη στον Παππά

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago