Πολιτική

Πολιτικές φωτιές από την απόφαση για τον Νίκο Παππά: Σεβαστή, αλλά αντίθετη με την αλήθεια η απόφαση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ. «πανηγυρίζει»

Φωτιές άναψε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο παρά την εισήγηση της εισαγγελέως για πλήρη απαλλαγή καταδίκασε τον Νίκο Παππά και μάλιστα εξαντλώντας την αυστηρότητα του τού επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Η ΝΔ, με μια ανακοίνωσή της, στην οποία δείχνει να περίμενε την απόφαση, κάνει λόγο για «θλιβερή μέρα» για την πολιτική και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας παραλλήλως τον Αλέξη Τσίπρα, αν θα κρατήσει τον Νίκο Παππά στα ψηφοδέλτια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απόφαση που ναι μεν «είναι σεβαστή», αλλά «το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα». Κρίνει επίσης ότι «το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται «αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το  δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;».

Ρωτά επίσης «όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;». Κλείνει δε την ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι στα παραπάνω ερωτήματα «ευτυχώς πολύ σύντομα θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός», προδιαγράφοντας ότι η λαίκή ετυμηγορία θα είναι «δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Την ίδια ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά, ο οποίος δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών, κάνουν λόγο, όπως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, για πολιτική δίκη και πολιτική απόφαση. Ένας εκ των συνηγόρων μάλιστα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε πως, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται, και πως ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. «Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, τον νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια» τόνισε. Ο ίδιος προανήγγειλε και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την οποία είπε ότι «δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλά, δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου, για απόφαση κόλαφο προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως υπογραμμίζει, ο Νίκος Παππάς μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου συντόνιζε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης. Παραλλήλως, θωρακίζεται πίσω από την απόφαση για να αντεπιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του σε ό,τι αφορά την τελική έκβαση της υπόθεσης Novartis, αλλά και τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο Νίκος Παππάς «κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολόγοι» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «αν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του και αν θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;».

Οι ειδήσεις σήμερα

«Σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ γίνονται καθημερινότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του Νίκου Παππά στην απόφαση του Δικαστηρίου: «Δεν νιώθω ένοχος, έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου»

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την τηλεμαχία

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago