Πολιτική

«Άναψαν τα αίματα» και στη Βουλή για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης και στην ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

«Από χθες έχουμε θέσει ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση», είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιοποίηση της χθεσινής μελέτης-έρευνας των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα «πρωταγωνιστεί, δικαίως σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για δραματικά συμπεράσματα που έφερε στη δημοσιότητα η εν λόγω μελέτη σε σχέση με την αυξημένη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την αυξημένη θνητότητα και «τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν στήριξε το ΕΣΥ. Σας ερωτώ λοιπόν, ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε κάνει την επαίσχυντη δήλωση ότι δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος νοσηλεύεται εντός ή εκτός ΜΕΘ, αισθάνεται την ανάγκη να έρθει να ανασκευάσει, να απαντήσει κάτι σήμερα; Θα έρθει αύριο; Ή θα περιμένει το Σάββατο την ώρα του πρωθυπουργού να απαντήσει; Ακούμε σήμερα από έγκριτους επιστήμονες, ο κ. Παυλάκης πριν από λίγο έλεγε ότι η μετάλλαξη “Όμικρον”, δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους και ότι χρειάζονται κατεπειγόντως μέτρα. Αν είχαν κλείσει τα σχολεία σήμερα και όχι την Τετάρτη, θα είχαμε γλιτώσει 1.500 κρούσματα με 2.000 ημερησίως. Αυτά σας απασχολούν υπάρχει κάποιο έκτακτο σχέδιο;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο παρά τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, για τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις για να τα λύσει πραγματικά», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που παρατήρησε πως αν η κυβέρνηση προκληθεί και άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα βρει αντίστοιχες τέτοιες μελέτες και για την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα, παρότρυνε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να αντιπολιτεύεται με την πανδημία γιατί δίνει την εικόνα πως εύχεται να μην προχωρήσουν καλά τα πράγματα και πως την χαροποιούν οι περιορισμοί που φέρνει η νέα μετάλλαξη «Όμικρον».

Το σχόλιο που επεφύλασσε ο υπουργός, προκάλεσε τις οξύτατες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα τρίτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, που όλα δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος, θα μονοπωλήσει η διαχείριση της πανδημίας.

«Την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και εγώ σήμερα την διαβάζω και λόγω της προηγούμενης μου θητείας στο υπουργείο Υγείας οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με εκπλήσσουν τα αποτελέσματά της. Δεν λέει αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας τα εξής:

«Λέει ότι παρέμενε το σύστημα με αρκετά άδεια κρεβάτια ΜΕΘ. Ποτέ δεν καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. Και αυτό που επισημαίνει είναι η αύξηση της θνητότητας στις ΜΕΘ στην Ελλάδα σε σχέση με την άλλες χώρες. Και αναφέρεται στην Αττική σε σχέση με άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα. Δηλαδή, στις περιφέρειες ήταν περισσότερο και στην Αττική λιγότερο. Οφείλω να σας πω ότι αν πραγματικά μας προκαλέσετε, θα βρούμε σίγουρα αρκετές μελέτες με τα ίδια συμπεράσματα, επί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στην ουσία η μελέτη αυτή δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο παρά τα διαχρονικά προβλήματα που έχει το ΕΣΥ, για τα οποία ο κ. πρωθυπουργός έχει εγκαίρως μιλήσει δημόσια, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε για να τα λύσουμε πράγματι. Γιατί εμάς μας νοιάζει, να τα λύσουμε πράγματι και όχι να κάνουμε σόου».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξαπέλυσε πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. «Σας το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια. Είστε η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη που το μόνο με το οποίο αντιπολίτευστε είναι η πανδημία. Η μοναδική. Σας κάνει καλό, ως προς τις επιδόσεις σας στην κοινή γνώμη; Πολύ κακό. Διότι όλη η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται το προφανές: Ότι εύχεστε να πάει άσχημα, για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η νέα μετάλλαξη “Όμικρον” που φέρνει νέους περιορισμούς σε διάφορες χώρες και μεγάλη ανησυχία, κάπως εσάς, σαν να σας έχει χαροποιήσει. Σαν μια νέα ελπίδα που έχετε για να ρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λοιπόν σταματήστε αυτό που κάνετε, κ. Σκουρλέτη και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα αντέχει και στην πανδημία, αυτή είναι η αλήθεια».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago