Κοινωνία

Έκρηξη κρουσμάτων στις σχολικές εκδρομές- Λήψη μέτρων ζητεί η ΟΛΜΕ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα όσον αφορά τις σχολικές εκδρομές ζητούν οι καθηγητές μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού που έχει σημειωθεί ανάμεσα σε μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία τους.

Χαρακτηριστικό είγονός πως από το σύνολο των κρουσμάτων αυτής της εβδομάδας το 26% είναι μαθητές (9.337 κρούσματα σε ηλικίες έως 18 ετών). Όπως καταγγέλλουν με συγκεκριμένα παραδείγματα οι σχολικές εκδρομές, που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 συμμετέχοντες μαθητές.

Οπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης «τα σχολεία οργανώνουν 5ημερες και 7ημερες εκδρομές σε περιοχές που είναι στο κόκκινο. Πρέπει το υπουργείο να ξαναδεί το θέμα και να τις μεταθέσει ίσως σε πιο σωστό επιδημιολογικό χρόνο. Δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έρθουν πίσω και να έχουμε προβλήματα».

Η καταγγελία των καθηγητών

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης(ΟΛΜΕ), αυτή τη στιγμή υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων στις σχολικές εκδρομές και κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι δεν πήρε κανένα μέτρο για να προστατέψει μαθητές και καθηγητές κατά τη διάρκεια των εκδρομών. Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ αναφέρει: Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών. Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 συμμετέχοντες μαθητές. Oι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

H θέση του υπουργείου Παιδείας

Το θέμα αυτό έχει τεθεί εδώ και καιρό στο υπουργείο Παιδείας αλλά όπως έχει δηλώσει και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Ζέττα Μακρή οι σχολικές εκδρομές είναι ένα θέμα που συζητήθηκε στο υπουργείο Παιδείας και αποφασίστηκε να γίνονται κανονικά οι εκδρομές με αυξημένο έλεγχο και πριν και μετά, για την πληρέστερη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago