Πολιτική

Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση: Μόνη πραγματική ανακούφιση για τον λαό οι προτάσεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στηρίζει και θα βρίσκεται στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να κερδίσουν κάτι πραγματικά καλό και ωφέλιμο, για κάτι που θα βοηθήσει «να βγει η ζωή του λαού και της νεολαίας από τη λάσπη» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί της επερώτησης για τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαιρέτισε τον αγώνα που δίνουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί «που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για ένα σχολείο που θα στηρίζει όλα τα παιδιά». Χαιρετισμό απηύθυνε και προς τους σημερινούς και αυριανούς καλλιτέχνες «που για πάνω από 50 μέρες βρίσκονται στους δρόμους με πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, σε όγκο, παλμό και έμπνευση».

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, ο γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι «αλλεπάλληλες εξαγγελίες και ρυθμίσεις της κυβέρνησης προεκλογικά, κάτω από την μεγάλη λαϊκή κατακραυγή, περισσότερο θυμίζουν το “μαρτύριο της σταγόνας”. Δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι «μόνη πραγματική ανακούφιση αποτελούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αρνείται να υλοποιήσει η ΝΔ, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ». Εξειδικεύοντας μάλιστα είπε ότι οι προτάσεις αυτές είναι:

Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου για χρέη σε εφορία και τράπεζες.

Άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό, στο ύψος του 5% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας.
Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Απαγόρευση πλειστηριασμών α’ κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της επερώτησης του ΚΚΕ για την φαρμακευτική περίθαλψη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η πραγματικότητα είναι πως όσο το φάρμακο είναι εμπόρευμα, όσο οι φαρμακοβιομήχανοι ιδιοποιούνται την κοινωνική εργασία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στην έρευνα και στην παραγωγή, όσο κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού, τότε τα άδεια ράφια των φαρμακείων θα εναλλάσσονται με τα λίγο πιο γεμάτα που όμως θα τα χρυσοπληρώνει πάλι ο ίδιος ο λαός».

Τόνισε επίσης ότι το λιγότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι «να απαγορευθούν όλες οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Να μη γίνει καμία νέα αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας και επιμένουμε σε αυτό γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι να υπάρχει δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή την ώρα που το χρειάζεται».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι με τις πολιτικές τους οδήγησαν στη διαμόρφωση αυτού του «άθλιου» συστήματος υγείας για τον λαό. Πρόσθεσε τέλος ότι, όταν οι ίδιοι (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) λένε ότι «το έφτιαξαν “σύγχρονο και εύρωστο” προφανώς εννοούν “σύγχρονο και εύρωστο” για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στους δρόμους οι καλλιτέχνες με πορείες και νέα απεργία από το ΣΕΗ – Δεν πείστηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Εκτίμηση σοκ για την Τουρκία: Έως και 100.000 οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια

ΜέΡΑ25 κατά Τσίπρα: Έδωσε διαπιστευτήρια στον Στουρνάρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago