Πολιτική

Παρέμβαση στις εκλογές το σκάνδαλο των υποκλοπών για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ – Σφυροκόπημα από Κύρτσο

Ενοχλημένοι εμφανίστηκαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στις τοποθετήσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και την ελευθερία του Τύπου. Στην προσπάθειά τους μάλιστα να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των συναδέλφων τους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινήθηκαν ακόμη και στα όρια της συνωμοσιολογίας, υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα εξελίσσεται σε παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές.

Η αρχή έγινε από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και επικεφαλής της ευρωομάδας, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, εξέφρασε ενόχληση επειδή η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεξάγεται τη στιγμή που η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Μίλησε μάλιστα για «παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες ενός κράτους μέλους της Ένωσης».

«Είναι γνωστό, συνάδελφοι, ότι το θέμα των υποκλοπών συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «θα θυμίσω ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής έχει εξετάσει το θέμα λεπτομερώς, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν παρέμβει, η Δικαιοσύνη το διερευνά, κατατέθηκε πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση και, μετά από τριήμερες συζητήσεις, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της Βουλής στην Κυβέρνηση, ήρθε η PEGA στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τις αρχές και την κυβέρνηση και, τώρα πλέον, αναμένουμε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης που είναι και η μόνη αρμόδια. Και θέλουμε όλοι να χυθεί άπλετο φως. Και κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια. Και αναλάβαμε και την πολιτική ευθύνη».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε τέλος για πολιτικές σκοπιμότητες, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι η συζήτηση είναι «άκαιρη και άστοχη». Στον ίδιο τόνο, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες που «εμμονικά και σκόπιμα στοχοποιούν την Ελλάδα». Υπαινίχθηκε μάλιστα ότι οι ευρωβουλευτές εργάζονται υπέρ του… ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με την υιοθέτηση αυθαίρετων ισχυρισμών, και με αθέμιτες παρεμβάσεις, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας την προεκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η αλήθεια».

Για παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές έκανε λόγο και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε «σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ επειδή οι αριστερά και ευρωσοσιαλιστές θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Ελλάδα». Αναφερόμενη μάλιστα στην έκθεση της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές είπε ότι χρησιμοποιεί αβάσιμα επιχειρήματα από εφημερίδες στην Ελλάδα. Υποστήριξε τέλος ότι όλα αυτά γίνονται επειδή ο  Μητσοτάκης προηγείται στις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες αποσκοπούν στην στήριξη της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αποπεμφθείς από τη ΝΔ και πλέον  ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος υπήρξε θύμα παρακολούθησης. Ο Γιώργος Κύρτσος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα: «Αλλιώς…καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη!».

Ανέφερε επίσης, ότι μόλις άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση και ότι, όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Είπε ακόμη ότι τα τηλέφωνά του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες, αφού χαρακτηρίστηκε ο ίδιος απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, υποστηρίζοντας παραλλήλως, ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε τον νόμο για να ελέγξει προσωπικά την ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων μαζί με τον έμπιστο ανιψιό του Δημητριάδη». Ειδική αναφορά έκανε τέλος και στην αλλαγή του νόμου σχετικά με την πληροφόρηση πολιτών που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, προσθέτοντας ότι λυπάται για την απουσία των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την ευρωπαϊκή προσπάθεια υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Οι ειδήσεις σήμερα

Νέο σκάνδαλο με κυβερνητικό βουλευτή αποκαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο ο Περικλής Μαντάς για offshore στα νησιά Μάρσαλ

Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για χειραγώγηση εκλογών ζητά η Σόφι Ι’ντ Βελντ – Δηκτική αναφορά για την Ελλάδα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago