Πολιτική

Πλήρης αποδοκιμασία από την αντιπολίτευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους

Στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω «προσωπικής διαφοράς», εκτός από τους ίδιους τους συνταξιούχους που τις υποδέχθηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρούν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μίλησε για εξαπάτηση των συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το έκτακτο επίδομα των 200 έως 300 ευρώ, αιχμηρή ήταν η κριτική και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος κάνει επίσης λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων, καθώς «παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση. Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας».

Προσθέτει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητά καθαρές λύσεις όπως:

Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.

Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ότι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.

Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.

Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.

ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες το ΚΚΕ σημειώνει ότι «η άρση των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται μέσα από προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς» και προσθέτει «άμεση και πραγματική ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει αυτό που ζητούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

ΜέΡΑ25

Δήλωση για το ζήτημα έκανε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέροντας ότι «συνεχίζεται η κοροϊδία των συνταξιούχων από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις» και ότι «ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, που τόσο καιρό μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους υποσχόμενοι δήθεν αυξήσεις, όταν αποδείχθηκε ότι αυτές ήταν ανύπαρκτες, εφηύραν το τρικ του προεκλογικού επιδόματος!».

Και πρόσθεσε: «Τόσο ξεδιάντροπος και εξόφθαλμος είναι ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και συνολικά τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, που διαρκώς βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να αποκρύψουν τις βάρβαρες μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις. Αντί για έκτακτες πενιχρές ενισχύσεις, πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεων από όλους τους συνταξιοδοτικούς νόμους των μνημονιακών Κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Οι συνταξιούχοι, κ. Μητσοτάκη, δεν ξεγελιούνται, ούτε από πολυδιαφημισμένες αυξήσεις που δεν βλέπουν στην τσέπη τους ούτε από προεκλογικούς μποναμάδες. Ως εδώ, λοιπόν, η κοροϊδία σας».

Οι ειδήσεις σήμερα

Απίστευτο τρολ σε Μητσοτάκη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων

Ένταση στην Κοζάνη την ώρα της συνέντευξης Μητσοτάκη – Αστυνομικοί απώθησαν διαδηλωτές (video)

Μαζικά στον δρόμο οι συνταξιούχοι – Κάνουν λόγο για «επίδομα κοροϊδία» και ζητούν πραγματικές αυξήσεις

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago