Πολιτική

«Οδηγίες προς ναυτιλομένους» από Ν.Κοτζιά-Αιχμές για Ανδρουλάκη «καμπανες» για ΣΥΡΙΖΑ

«Οδηγίες προς ναυτιλομένους» από τον τ. Υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκο Κοτζιά, με αφορμή και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ .

Ο κ. Κοτζιάς , σε μια ακόμα δημόσια παρέμβαση του μέσω tweet, σχολιάζει την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη με δεικτικό τρόπο , ωστόσο στέλνει και ένα σαφές μήνυμα προς τους άλλοτε «συνοδοιπόρους» του στον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση.

«  Για Ολιγάρχες ένα μικρό κεντρώο κόμμα είναι το φτηνότερο. Γίνεται εύκολα «κόμμα ΙΧ». Ολιγαρχία με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ΚΙΝΑΛ εντός γραμμής και απογοητευμένους να πηγαίνουν ακροδεξιά, θα είναι άκρως ευχαριστημένη. Καιρός να συνέλθουν κάποιοι στην αριστερά και να αντιπολιτευτούν…», αναφέρει σε «τιτίβισμα» του στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς

Το μήνυμα του σαφές . Ταυτίζει σε ένα μπλοκ τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβερνητική πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Ν. Ανδρουλάκη . Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς και νωρίτερα πάλι με τιτιβίσματα είχε επικρίνει έντονα τον κ. Ανδρουλάκη ιδιαίτερα για τα όσα ανέφερε για την Συμφωνία των Πρεσπών  

«Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει για Συμφωνία των Πρεσπών ακραίες νεοδημοκρατικές ανοησίες. Λέει πχ ότι δεν μπορεί να διαφέρει όνομα κράτους απο του πολίτη. Ας πει, λοιπόν, πώς λένε Βρετανό Πολίτη Ηνωμένου Βασιλείου (“Ηνωμενοβασιλικό”;) , ή Αμερικανό πολίτη των ΗΠΑ (“Ηνωμενοπολιτιακό”;)» , έγραψε σε tweet ο κ. Κοτζιάς στην αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ .

Να σημειωθεί πάντως ότι τουλάχιστον δημόσια ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποιεί , ίσως για πρώτη φορά τόδσο σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και τον επικεφαλής του.

Ο κ. Κοτζιάς που υπήρξε εκ των κορυφαίων στελεχών του Κ.Κ.Ε , δεν προσχώρησε ποτέ στο ΠΑΣΟΚ , ωστόσο έπαιξε κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε καίριες στιγμές στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και στις Κυβερνήσεις του . Ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε ένα σημαντικό μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης του Κ. Σημίτη και δη αυτό της Συμφωνίας του Ελσίνκι , ως εκ των βασικών συμβούλων τότε του Γιώργου  Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 Ήταν στο στενό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου όταν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση του Κώστα Σημίτη και μετά είχε επιτελική θέση κοντά στον Γ. Παπανδρέου όταν ανέλαβε την Προεδρία του  ΠΑΣΟΚ και έδινε την μάχη για να γίνει Πρωθυπουργός και να νικήσει στις εκλογές τον Κώστα Καραμανλή και τη Ν.Δ. Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές του 2007 έμεινε σταθερά δίπλα στον Γ. Ππανδρέου και συνέβαλε ως σύμβουλός του στην επικράτηση του στις εσωκιμματικές εκλογές απέναντι στο Βαγγέλη Βενιζέλο , που το βράδυ των εθνικών εκλογών και της εκλογικής ήττας έθεσε από το Ζάππειο θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ .

Ο Ν. Κοτζιάς πήρε αποστάσεις στη συνέχεια από το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου και από τον ίδιο τον Πρόεδρο και  αποχώρησε στη συνέχεια τις ώρες μάλιστα που διαφαίνονταν  ότι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εθνικές εκλογές , και ο Παπανδρέου θα γίνονταν Πρωθυπουργός. Ίδρυσε  αργότερα την Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ  και ¨»πλησιάσει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος στη συνέχεια όταν έγινε Πρωθυπουργός τον όρισε Υπουργό Εξωτερικών για να παραιτηθεί από το Υπουργείο αφού πρώτα είχε σχεδόν ολοκληρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και ήλθε σε ρήξη με τον τότε Κυβερνητικό Εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο για το θέμα των Σκοπίων.

Ο κ. Κοτζιάς στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στήριξε με το  ΠΡΑΤΤΩ μια δσειρά από υποψήφιους  και ειδικά στη μάχη της Αθήνας στήριξε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο και όχι τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

Βέβαια στο τελευταίο τιτίβισμα ο κ. Κοτζιάς επιχείρησε να αναδείξει και την αδυναμία , κατά την άποψη του , του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση στη Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά  που ο κ. Κοτζιάς ανοίγει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  καταλογίζοντας τους λάθη και αδυναμίες στην αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθούν . Το καμπανάκι από τον κ. Κοτζιά έχει ήδη κτυπήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ , το ερώτημα βέβαια είναι που θα το παέι από εδώ και πέρα ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών .

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago