Πολιτική

Δεσμεύσεις Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη για «Δικαιοσύνη στην Πράξη»

Σε μια δύσκολη ημέρα, με πολλές κακές ειδήσεις όπως είπε και ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας, αναφερόμενος στους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα και έστειλε το μήνυμα ότι αυτή η ώρα πλησιάζει.

Κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης, τρίτο σταθμό της «Πορείας στο λαό», μετά τις ομιλίες στο Περιστέρι και την Πάτρα, ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κινήθηκε σε δύο άξονες: Από τη μια εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πολιτικές τους  και από την άλλη ξεδίπλωσε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για «Δικαιοσύνη παντού», παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η προοδευτική κυβέρνηση που, όπως εκτίμησε, θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και για την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παραλλήλως αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις δημοσιευμάτων για τις διασυνδέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με την Greek mafia, τις υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και στα θέματα της Παιδεία, της Υγείας και των συντάξεων

«Τα πειστήρια του εγκλήματος έχουν βγει πια στο φως… ο κ. Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών. Περνώντας μάλιστα στα θέματα της οικονομίας, μίλησε για «ληστεία» των πολιτών, αλλά και για κυβερνητική «απραξία» και «κοροϊδία», τονίζοντας ότι τα πειστήρια για αυτό «βρίσκονται στους λογαριασμούς του ρεύματος… στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ… στις αντλίες των καυσίμων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η  αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι το σχέδιο του (του Μητσοτάκη) είναι «η πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος από τη μεταπολίτευσης και μετά…». και πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε τις πιο άθλιες μεθόδους… Για αυτό το σχέδιο είναι υπόλογη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό… Αυτά είναι τα πειστήρια ενοχής του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ερωτήματα για το «ποιος θα δώσει απαντήσεις για το ρημαγμένο σύστημα υγείας, για την κατάσταση στην Παιδεία, για τους Πάτσηδες και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», αλλά και για το «ποιος θα τα σταματήσει όλα αυτά;». Στο σημείο αυτό, αφού τόνισε ότι «η κυβέρνηση της διαφθοράς θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό», τόνισε ότι ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και παρουσίασε το όραμά του για «Δικαιοσύνη Παντού».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Δικαιοσύνη στην πράξη» και ανέφερε ως πρώτη προτεραιότητα την επαναφορά της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Δεσμεύτηκε μάλιστα για μια «βαθιά δημοκρατική» κυβέρνηση, με «τον μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε άλλη κυβέρνηση μέχρι τώρα, τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στη σύνθεσή της, με εξειδικευμένους νέους και νέους, με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση κατάργηση όλων των νόμων που βάζουν φραγμούς στα δικαιώματα και στις ελευθερίες του πολίτη και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Παραλλήλως δεσμεύτηκε για τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας, για κρατικοποίηση της ΔΕΗ και πλαφόν στη χονδρική τιμή ενέργειας, αλλά και για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Ξεχασμένη και στον σεισμό η Συρία: Δυσανάλογη η διεθνής βοήθεια – Παρέμβαση του ΟΗΕ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago