Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με υπουργούς για την κακοκαιρία και τον σεισμό στην Τουρκία

Για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, τα αιτήματα που υπάρχουν για βοήθεια και για τον τρόπο που αυτή μπορεί να παρασχεθεί, αλλά και για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που προκλήθηκαν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Παραλλήλως τόνισε, ότι «η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη να υποστηρίξει την Τουρκία» και ότι «έχει ήδη εγκριθεί από τουρκικής πλευράς η αποστολή ενός αεροσκάφους με μία δύναμη της ΕΜΑΚ, η οποία θα συνδράμει στις αποστολές διάσωσης».

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα πρέπει να θέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας, ανάλογα με το τι άλλο μπορεί να μας ζητήσουν» και ότι «πρώτη έννοια πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων». Συμπλήρωσε δε ότι «στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και τι άλλο εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, σκηνές, μπορεί να μας ζητήσουν οι Τούρκοι ώστε να τις αποστείλουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, σημειώνοντας ότι ήταν «άμεση και ικανοποιητική η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού». Σε ότι αφορά τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, έγινε αναλυτική ενημέρωση από κάθε υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του. Κατά την ενημέρωση αυτή διαπιστώθηκε ότι παραμένουν κάποια ζητήματα προς επίλυση σε ό,τι αφορά την παροχή ρεύματος σε κάποιες περιοχές, πολύ λιγότερες σε σύγκριση με το παρελθόν, τα οποία αναμένεται σύντομα να επιλυθούν.

«Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών και ως προς την κατάσταση των δρόμων, αλλά και ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, κάτι το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν» εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε τέλος και στην τηλεκπαίδευση στα σχολεία, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική κατάκτηση για το μέλλον», όπως και η τηλεργασία. Απαντώντας μάλιστα εμμέσως, στην προτροπή του Νίκου Φίλη «κλείστε την οθόνη και παίξτε με το χιόνι» σημείωσε ότι «καλό είναι ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση. Θα μπορούν να κάνουν και τηλεκπαίδευση και να παίξουν στα χιόνια. Μπορούν να κάνουν και τα δύο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο».

Στην τηλεσύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Τσίπρας – Τρίτος σταθμός της «Πορείας προς το λαό»

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη-Τσίπρα για την τραγωδία σε Τουρκία και Συρία – Έτοιμη να προσφέρει βοήθεια η Ελλάδα

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Επιμένει στις θέσεις της η κυβέρνηση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago