Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Τσίπρας – Τρίτος σταθμός της «Πορείας προς το λαό»

Μετά τις συγκεντρώσεις στο Περιστέρι και την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, τον τρίτο σταθμό της εκστρατείας «Πορεία προς τον λαό». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο».

Με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το «Δικαιοσύνη παντού» ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα και με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη θα επιδιώξει να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο, σε μια περιοχή, όπου παραδοσιακά η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα: αυτήν της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για θεσμικά ζητήματα, όπως οι χειρισμοί της στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά και για την κατάσταση της οικονομίας και κυρίως το μέτωπο της ακρίβειας. Παραλλήλως όμως γίνεται και την ώρα που έχουν ανέβει οι τόνοι ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τον «διμέτωπο» του Νίκου Ανδρουλάκη και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.

Τα θέματα αυτά αναδείχθηκαν και στις δύο προηγούμενες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, την Περασμένη εβδομάδα, αρχικά με την ομιλία την Τετάρτη στο Περιστέρι και με μια κλιμάκωση στην ομιλία του στην Πάτρα, την Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε αυτές τις ομιλίες του τα διλήμματα των εκλογών, στέλνοντας παραλλήλως μήνυμα και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, η Κουμουνδούρου, χθες Κυριακή, σήκωσε το γάντι που πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να θέσει ευθέως το δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης». Η απάντηση στον κ. Οικονόμου ήρθε αμέσως από την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία τόνισε ότι αυτό το δίλημμα τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και επτά χρόνια με την πρόσκληση για τηλεμαχία, για την οποία είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αποφεύγει συστηματικά.

Εξελίξεις σημειώθηκαν όμως το Σαββατοκύριακο και στην αντιπαράθεση Κουμουνδούρου-Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο του μηνύματος που έστειλε από την Πάτρα στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μήνυμα, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με την πρώτη ομιλία στο Περιστέρι,. Τονίζοντας ευθέως ότι «είναι αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ να γίνει υποχείριο του Μητσοτάκη».

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας ότι δεν δέχεται «μαθήματα προοδευτικότητας». Συνόδευσε μάλιστα την ανάρτησή του με μια φωτογραφία των Τσίπρα-Καμένου από το βράδυ των εκλογών του 2015 για να λάβει την απάντηση από την Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία αυτή και ότι ανέμενε πως και το ΠΑΣΟΚ θα είχε βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται και σήμερα να αναφερθεί σε αυτό το θέμα, καθώς η Κουμουνδούρου δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητη την όποια πρόκληση, ούτε όμως και την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που προωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, άλλωστε, υπέρμαχος της διατυπωμένης εδώ και καιρό θέσης του για τη δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, θεωρεί, ωστόσο, πως αυτά τα ζητήματα θα λυθούν στην κάλπη, με τα  αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής.

Οι ειδήσεις σήμερα

Παρέμβαση Φίλη για την τηλεκπαίδευση: Κλείστε την οθόνη και χαρείτε το χιόνι

Εκατοντάδες νεκροί σε Τουρκία και Συρία από χτύπημα του Εγκέλαδου – Μάχη για τους εγκλωβισμένους

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago